rumunm5 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 witam czy ktos juz wymienial tuleje tylnej belki poprzecznej tej co trzyma wachacze tam sa 2 tuleje gumowe po jednej i po drogiej stronie czy przy wymianie tych tuleji jest duzo roboty czy trzeba wyciagac cale tylne zawieszenie? pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gackowski Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witaj "rumunm 5".Czy chodzi Ci o gumy stabilizatora belki tylnej? Jezeli tak to nie trzeba wyciagac calego zawieszenia aczkolwiek jest przy tym troche pracy i rozkrecania zeby sie tam dostac.Mam pewnosc bo dopiero mechanik mi to wymienial.POZDRAWIAM <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 chodzi mi dokladnie o te gumowe tulejki fotke zapozyczylem z innej aukcjii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gackowski Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 To te gumy o ktorych Ci napisalem. Ale tak jak mowilem mi to wymienial mechanik.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 a jak dawno temu bo chodzi mi dokladnie jaka moze byc cena takiej uslugi [ Dodano: 18 Luty 08, 19:24 ] a tak wogole wielkie dzieki za szybka pomoc <bmw_2> bmw_beer <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 wiesz bez wyciaganie zawieszenia jest to do zrobienie! ze ona wchodzi od dołu do gory i ma z dołu kołniez! wyjac stara nie ma problemu bo ja tatniesz potrzesz i wyjdze! ale nowa ciezko w wbic bo cała sie gnie! najlepiej wywalic zawieche i na prase! ja kiedys wymienialem bez wyciagania zawiechy ale brzydko to wygladalo pozniej nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ceny to różnie zależy od wasztatu i fachowego montażu ważnego w przypadku wymiany tulei tylnej belki. ceny na dolnym śląsku w serwisach nieautoryzowanych we Wrocławiu serwis B&W (tańszy o 250PLN w temacie wymiany tulei tylnej belki od serwisu Auto -chip) REMONT TYLNEGO ZAWIESZENIA BMW E34 (M50B20) Tuleja tylnej belki cena/szt. 95 PLN komplet potrzebny do wymiany (sztuk 2) 190 PLN Robocizna: 260 PLN(dwie strony) Razem 450 PLN Tuleja wahacza(normalna) cena/szt. 130 PLN komplet potrzebny do wymiany (sztuk 4) 520 PLN Robocizna: 500 PLN(dwie strony) Razem: 1020 PLN „Bycze jaja” cena/szt. 80 PLN komplet potrzebny do wymiany (sztuk 2) 160 PLN Robocizna: 60 PLN(dwie strony) Razem: 220 PLN Łącznik stabilizatora cena/szt. 42 PLN komplet potrzebny do wymiany (sztuk 2) 84 PLN Robocizna: 40 PLN(dwie strony) Razem: 122 PLN Remont bez wymiany tulei wachaczy -wymiana tulei tylnej belki 450 PLN -wymiana „byczych jaj” 220 PLN -wymiana łączników stabilizatora 122 PLN RAZEM 792 PLN Remont z wymianą tulei wachaczy -wymiana tulei tylnej belki 450 PLN -wymiana tulei wachaczy 1020 PLN -wymiana „byczych jaj” 160 PLN (robocizna gratis) -wymiana łączników stabilizatora 84 PLN (robocizna gratis) RAZEM 1714 PLN Na tulei nie oszczędzaj (bierz te z górnej półki) i tuleja ma być obsadzona "do końca"(a nie ,że jakiś mechanik wciśnie ją i zabraknie 0,5 cm do pełnego obsadzenia i tak zostawi) Wymiane tulei można dokonać bez większego rozbierania(trzeba podpórkę pod belkę i całkowicie odkręcić ucho podtrzymujące tuleje i całą belkę (ucho jest po obu stronach) uwaga na wał napędowy Jeśli masz inna belkę którą chcesz zamontować to życzę sukcesów(2 dni roboty) musisz wtedy odkręcic praktycznie wszystko i zapowietrzysz układ hamulcowy bo przewody przymocowane są do belki i trzeba je rozpiąć. [ Dodano: 19 Luty 08, 07:26 ] http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=146419&highlight=#146419 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gackowski Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witaj Rumunm5. Nie pamietam dokladnie ceny tych gum ale to jakas smieszna suma 20 czy 30zl. Caly czas mowie o gumach stabilizatora belki tylnej. Natomiast jesli chodzi o wymiane to juz sprawa mechanika ja zaplacilem 50zl ale u Ciebie ceny moga byc inne. Ach i jeszcze taki drobiazg gumy byly orginalne anie jakies podroby. POWODZENIA i POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 jeszcze raz wielkie wam dzieki bmw_beer [ Dodano: 19 Luty 08, 18:27 ] dzieki wielkie za pomoc i za informacje :drunk: bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi