Kosa Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Po przygodzie z zatrzaśniętymi kluczykami nie działa mi zamykanie auta kluczykiem z obu stron, (próbowaliśmy otworzyć auto metodą "na drut", czyli długi drut pod uszczelkę w szybie) mogę tylko otwierać. Ściągnąłem tapicerkę drzwi i wszystko schowane jest pod blacha jak dojść do mechanizmów w drzwiach ?? dodam, że czuć opór przekręcając kluczyk w zamkach ale drzwi ani centralny ali same drzwi nie zamykają się. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 witka kiedy masz czas to może podjade i cosik razem wykombinujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 na spocie bo zazwyczaj tym autkiem do wrocławia nie przyjezdzam pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Nie wiem czy chodzi ci o wkładkę zamka, czy o mechanizm zamykania :?: W każdym razie nie jest to łatwa sprawa, ale to w końcu ktoś zakładał Tu link jak wyjąć wkładkę z drzwi kierowcy: http://www.forum.maxbimmer.pl/topics19/wklad-zamka-e30-turning-vt3204.htm?highlight=wk%B3adka+zamka :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 babol gdzies tu siedzi tylko jak do tego dojsc? zastanawialem sie tez nad tym, ze jakbym kupil elektryczne szyby jak je zamontowac skoro tam nie mam dojscia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Jak na moje myślenie przy otwieraniu na drut, wykrzywiony został pręcik łączący zamek z mechanizmem i dlatego nie domyka :roll: Musisz więc spróbować zdjąć wkładkę zamka, aby odczepić ten pręt, potem pręt od mechanizmu (wiem łatwo się pisze...). Element nr12 jest to (chyba) plastikowa czarna kostka od sterowania centralnym ale nie przypominam sobie co by było to przykręcane do wkładki - śruba 8. :?: (W e30 są dwa rodzaje wkładek/zamków więc może dlatego). Pręt wyprostować i złożyć do kupy, i przypuszczam, :wink: że nie wyjmiesz mechanizmu bez wyjęcia zamka, ale myślę że nie ma potrzeby demontowanie go. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi