Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Zmasakrowane M3

Rekomendowane odpowiedzi

Ale generalnie auta nie daje się już specjalnie naprawić - raczej nie opłaca się to w ogóle, teraz pytanie... jedno konkretne... bo cena jest okazjonalna, pomimo tego, że trzeba go przytargać na lawecie z niemiec.

Warto robić przekładkę silnika, skrzynki i elektroniki ? A raczej czy wyjdzie to jakoś bezproblemowo czy będą jakieś jaja ?

Tak mi się zachciało 6 biegów i 3.2 pod maską.... <bmw_3> 2.8 zostawię sobie tak na wszelki w garażu wtedy ;) I zakładam, że część klamotów ze zbeszczeszczonego M3 też będzie można opchnąć (co prawda obite z każdej możliwej strony, łącznie z dachem, szyby kaput, ale środek cały ;)

Wrzuć jakieś fotki tego M3 <bmw_3>

Nie widziałem go na oczy :) Kolega mnie rano obudził telefonem, bo wie, że szukam... że kolega przy 50, to niestety cyfrówki niet ;) Ale na tyle sprawdzony, że wierzę mu na słowo, sobie z kolei znalazł 7... ale nie daje sobie za cholerę wytłumaczyć, że 2.8 to nie jest silnik do tego auta, za to wytłumaczył mi, że ja mam nawalone w głowie bo by mi starczyło 1.6 :D

Z opisu wynika, że:

uszkodzone zawieszenie

dach, szyby

przód, boki i tył

auto da się odpalić na krzywy ryj i nawet chodzi (w sensie silnik)

no i kwestia jak z chłodnicą... bo tam z przodu poza silnikiem to za wiele nie przeżyło i nie wiem czy mi ta od 2.8 podpasuje

poza tym z m3 nie miałem do czynienia poza tym, że widziałem i jeździłem, ale nigdy nie zagłębiałem się w różnice pomiędzy normalnym a m3 ;) więc moje pytanie... czy nie będzie jaj z przekładkami jest jak najbardziej na miejscu

Nie wiem jak stoisz z kasą,ale ja bym zaryzykował-wydaje mi się że chłodnica jest większa,napewno od 325(nie wiem czy masz taką samą),jak w miare rozsądne pieniądze i masz na tyle chęci -bierz.Zawsze w razie czego silnik,skrzynie,dyfer-można sprzedać.Na wszelki wypadek pogadaj z mechaniorami z CHIPA,nie jestem jeszcze pewien ale spytaj o zawiasy przednie.Powodzenia(mnie ten motor zawsze rajcował)