Iskra_Pszczyna Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam! Mój kochany dziadek przymierza się do zmiany samochodu. Udało mi się go namówić na E36 i chce kupić diesla a konkretnie 325TDS. Interesowałoby mnie na co trzeba zwrócić uwage przy kupnie. Co się w tym aucie najczęściej psuje i ile pali. Z góry dzięki. Pozdro <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 trzeba uwazac na to by silnika nie przegrzac bo bardzo szybko glowica peka. 525tds pali w miescie przy normalnej jezdzie jakies 10-11, w trasie przy spokojnej jezdzie ok 7 a przy normalnej 8-8,5 wiec 325TDS jakies 0,5-1,0l mniej. ale wydaje mi sie ze taki temat byl juz poruszany na forum wiec poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo0104 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Dorzuce swoje 3 grosze. Jesli chodzi o TDS w dodatku 2.5 to osobiście nie slyszalem o pekających głowicach, częściej występowało to w silnikach 2.4 TD, które to były wynikiem modyfikacji silnika benzynowego. W 2.5 TDS trzeba lać dobre paliwo a i tak nie wiadomo co było lane wczesniej. Bardzo delikatne są pompy wtyskowe. Sam przerabiałem ten temat. miałem takiego TDS-a, w krórym siadła pompa, Kupiłem używke(1000zł), pojeździłem, sprzedałem. Po 2 m-cach klijent dzwoni i mówi ze mu pompa padła. Nie powiem, auto jeździło zaj***ście puki działało. bardzo ładka kultura pracy, ja miałem automata i bardzo chwale. Zastanów się nad tym dizlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisztof2000 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 ja mam e36 325tds 96 rok silnik z plastikowym kolektorem... uwagę trzeba zwrócić na pompę wtryskową i na to żeby się nie przegrzewał przy zakupie najlepiej się przejedz z 10 km zgaś na 10 min i odpal. jak odpali na strzała to pompę masz dobrą a jak będzie kilka sekund kręcić to sobie odpuść bo pompa pada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi