AWV Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Witam strzela mi kierownica przy skrętach. Myślę, że to łożyska w kierownicy ale nie jestem pewny... Miał ktoś podobny problem? Ewentualnie proszę o odpowiedzi z kosztami naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Witam strzela mi kierownica przy skrętach.Myślę, że to łożyska w kierownicy ale nie jestem pewny... Miał ktoś podobny problem? Ewentualnie proszę o odpowiedzi z kosztami naprawy Ooooo... następne 328i Jeśli strzela przy skręcaniu, to mogą być: - przeguby - łożysko kiery - łożyska mc phersonów - przekładnia u mnie powoli ale skutecznie pada to ostatnie, już nawet na wszelki kupiłem używkę z gwarancją na założenie... za 250 W razie czego gdybyś szukał czegoś co jest drogie, napisz na priva, jakiś tam dostęp do różnych części czasami bardzo taniej mam i bynajmniej kradzione nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mozesz też mieć zaawansowane stadium problemu "skrzypienie kierownicy". U mnie też piszczała i wręcz strzelała. Na początek rozbierz kierownicę w kabinie, wysmaruj wszystko, złóż. jeśli nadal będzie występowało, to kup smar w sprayu (nie wd40, tylko smar!) i wypsikaj tak z pół puszki w miejscu gdzie kolumna kierownicy wchodzi do komory silnika. W moim dostęp był fatalny, w twoim będzie tylko gorzej. Z grubsza celując w kolumnę lałem od góry i od dołu i problem ustąpił. Jeśli nie pomoże, patrz post satana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 No co 328i to już wcześniej pisałem że je mam z tobą (kupno) a co do kiery to na 100% tylko w niej mi strzela i dowiedziałem się że to łożyska ale w tym temacie to nie pogadam bo yyy... nie znam się ale dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 ja myslę ze ci moze klastyk od tasmy airbaku skrzypi,ja tez tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 No co 328i to już wcześniej pisałem że je mam z tobą (kupno) a co do kiery to na 100% tylko w niej mi strzela i dowiedziałem się że to łożyska ale w tym temacie to nie pogadam bo yyy... nie znam się ale dzięki za odp to jak będziesz rozbierał kierę, to uważaj na taśmę od airbagu jeśli masz (a pewnie masz) bo se zrobisz tak jak geniusz borsuk i potem zapłacisz za nową taśmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 coś mi się zdaje że ta taśma jest całkiem dobra, jeno zostałem naciągnięty na zakup używki :mrgreen: tak czy siak delikatnie z tym sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi