janusz318i Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Dziwnie przyśpiesza,czasem dobrze,czasem nierówno na gazie(sekwencja) i na paniwie tak samo,wygląda to tak-dodaje delikatnie gazu to raz ciągnie dobrze a raz jakby zamuliło coś,ale jak mu wcisnę do dechy i obroty się zwiększą to przyśpiesza dobrze.Coś z powietszem? Mam filtr stoszkowy,nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 To zmień go na standardowy i wyczyść przepustnice-jak będzie dobrze to tak zostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 ale stozek mam do dawna tylko wymieniłem na nowy jakis czas temu,to zaczeło się dziać niedawno.A jak to przeczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Musisz rozkręcić,ale najpierw jedz do gazowników niech sprawdzą czy wszystko ok.Sprawdz jeszcze przepływke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 jak sprawdzić przepływke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Witam skumaj się z kimś kto ma taki model jak ty i podmianka na biegu , odpalasz i już wszystko wiesz <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 No i dalej tak samo,zauwazyłem ze jak jade stałą prętkością np.110 na 5-tce i utrzymuje stałą prętkość to własnie wtedy najwięcej czuć delikatne szarpania,ale jak wcisne do dechy albo popuszczę całkiem,to wszystko ok.wyczyściłem przepustnice w dolocie i nic niezauważyłem.Tylko na uszczelkach metalowych było nieco oleju :?: z kąt on tam się wzioł :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 jak to skąd z odmy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 co to jest odma? czy tak ma być? jak nie to jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Weź samostart, odpal auto i spryskaj wszystkie połączenia dolotu tzn. węże wężyki i jak silnik będzie przyspieszał obroty to masz jakąś nieszczelność w dolocie i będzie ci zamulało :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 ok,zobaczę jeszcze raz,ale jak to rozbierałem to sprawdzałem ,chyba dokładnie,nic nie widziałem.dziwna sprawa,to się stało z dnia na dzień,dodam ze mam filtr sooszkowy ,moze z nim coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 ok,zobaczę jeszcze raz,ale jak to rozbierałem to sprawdzałem ,chyba dokładnie,nic nie widziałem.dziwna sprawa,to się stało z dnia na dzień,dodam ze mam filtr sooszkowy ,moze z nim coś? na litość boską, weź se zainstaluj facet firefoxa - on tak fajnie podkreśla błędy (ortografy, literówki itp. - słownik polski ma !) a co do stożka, to od czasu do czasu pierze się go dedykowanymi do tego preparatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 spoko,a filtr jest prawie nowy,mam go 3 miesiące,jest czysty.Sprawdziłem wszystko jeszcze raz i okazało się że rura od dolotu jest pęknięta.Zakleiłem ją,ale dalej to samo pytanie_bmw Coś jeszcze mogę zrobić :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 zakleiłeś mówisz to wymień na nową to koło 70 zł tylko a będziesz miał pewność że to nie od niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 dobra ok,a co z tym olelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Janusz napisałem: olej masz o odmy :mrgreen: http://www.motofakty.pl/artykul/zapomniana_odma.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 no teraz już wiem co to jest odma.A jak mam przeczyścić ten odpowietrznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 no teraz już wiem co to jest odma.A jak mam przeczyścić ten odpowietrznik? samej odmy sie nie czyści tzn: pościągaj wszystkie gumy i przepłucz czymś, warto też wyczyścić tyle ile się da kolektor dolotowy i oczywiście przepływomierz, myslę że raz na 6 miesięcy powinno sie taka operację robić oczywiście zależy ile kto jeździ i w jakim stanie silnik jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 walczę dalej! jak wyczyścić przepływomierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 nafta najlepiej albo coś podobnego , zdejmij go całkiem , miska , pędzel i do roboty :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz318i Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 dzisiaj zrobiłem coś takiego,przedmuchałem przepływomierz powietszem i było ok,ale po przejechaniu 10-15 km.znowu to samo <bmw_4> chyba zabiorę się za czyszczenie pytanie_bmw [ Dodano: 28 Luty 08, 17:27 ] dzisiaj byłem u mechanika i powiedział że to wina sondy lambda.Jutro zostawiam auto i będę wiedział jak i co,wstępne koszty to 50zł.za podłączenie do komputera i 180zł. sonda.Jutro dam znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi