DIEGO E30 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Witam Muszę się pochwalić ,że w końcu opanowałem falujące obroty Przypomne ,że mam 1.8 m40 na gazociągu i falowanie obwiniałem sporym przebiegiem na gazie.Jedyny krok jaki zrobiłem w celu wyeliminowania usterki to wymiana krokówki ,która nic nie pomogła.Tydzień temu jak wymieniałem czujnik wskaznika temperatury musiałem ściągnąc wąż od przepływomierza i na miejscu okazało się ,że jest on zle założony i motor ciągnął lewe powietrze.Po prawidłowym ustawieniu węża odrazu nastąpiła poprawa.Obroty się uspokoiły inaczej się jezdzi , wczesniej za kazdym razem jak dojezdzałem do jakiejs krzyżówki to patrzałem na obrotomierz czy nie zgaśnie bo jak tak to odrazu z biegu ją , raz to mi nawet zgasła jak zjeżdzałem z autostrady.Teraz jestem zadowolony Tym którym falują obroty radze zacząć od tych węzy a w szczególności tego od przepływki bo falujące obroty to przesrane jest pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Tak trzymaj-trza działać :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polowa Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 siemka diego mam ten sam problem co ty i za chiny nie moge sobie z tym poradzic, a to tak wkurzajaca rzecz ze az sie wierzyc nie chce. silniczek krokowy 2 razy zmienialem, szukalem w ksiazkach jak powinny byc weze powtykane ale nigdzie nie ma moglbys wrzucic jakies fotki jak u ciebie jest to zrobione?? i zaznaczyc mniej wiecej jak bylo wczesniej?? mam e36 1.8 zwykly gaz(bez sekwencji) dzieki ci bardzo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 siemka diego mam ten sam problem co ty i za chiny nie moge sobie z tym poradzic, a to tak wkurzajaca rzecz ze az sie wierzyc nie chce. silniczek krokowy 2 razy zmienialem, szukalem w ksiazkach jak powinny byc weze powtykane ale nigdzie nie ma moglbys wrzucic jakies fotki jak u ciebie jest to zrobione?? i zaznaczyc mniej wiecej jak bylo wczesniej?? mam e36 1.8 zwykly gaz(bez sekwencji) witam obiecuje ,że porobie zdjęcia i postaram się Ci pomóc.Teraz to jest zupełnie inna jazda wczesniej byłem poprostu zestresowany czy aby zaraz mi nie zgaśnie dzieki ci bardzo pozdrawiam [ Dodano: 20 Luty 08, 17:22 ] szukalem w ksiazkach jak powinny byc weze powtykane ale nigdzie nie ma a Ty ,może masz zle podłączone przewody?To ,że obroty falują prawdopodobnie bierze się od lewego powietrza zasysanego przez silnik.Sprawdz dobrze ten gruby wąż od przepływomierza czy nie jest spękany no i te przewody co wchodzą do przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi