Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Oświetlenie wnętrza i centralny w E34 nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam problem otoz kupilem niedawno BMW E34 i jest problem bo nie dziala centralny oraz oswietlenie wnetrza :( sprawdzalem żarówki -OK , bezpieczniki -OK :( niemam już pomyslów.pod maska zauważlem ze jest miejsce na jeszcze jden przekaznik ale go tam niema:( tylko nigdzie nie moge dorwac rozpiski przekaznikow....dzieki za odpowiedzi

ja proponuje jednak dokładnie sprawdzić te przekaźniki. słychac jak się załączają jak je wkładasz spowrotem?? ewentualnie sterownik centralnego zamka. Lecz ja stawiam na te przekaźniki:) a czy tylne podświetlenie Ci działa?? czy nie sweci wszystko?? bo to są dwa obwody

nie swieci lampka kolo szyberdachu, te z tyłu tez nie swieca, w bagażniku tez nie swieci no i central nie dziala. ten przekaznik po lewej stronie slychac jak sie zalacza a ten drugi nie. jak probowalem je dac na odwrót to jest tak samo:( zaraz ide po kolei sprawdzac napiecie na kablach.

[ Dodano: 13 Luty 08, 14:56 ]

no i posprawdzalem wszystko po swojemu i jest tak: patrząc z tyłu za kierowcą na te przekaźniki to ten po lewej slychac jak sie zalacza a ten po prawej nie. sprawdzalem miernikiem to na obu gniazdach napiecie jest tyle ze zauwazylem ze w obu przekaźnikach plus jest na innym złaczu. nie wiem czy tak ma byc zaden zemnie elektronik:( brakuje mi juz pomysłów co jest zje**ne:(

jedyne co mogę zaproponować to wymienić ten jeden przekaźnik. bo jeżeli mają inaczej usytuowane napięcia to przekładka nic nie da. Jeżeli zasilanie dochodzi to to może być to wina tego przekaźnika. dziwne tylko że nie działają wszystkie lampki. Ja miałem problem tylko z przednimi i z centralnym.