Piotrek20Tg Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam kupiłem niedawno w/w bunie i mam delemat z olejem autko ma przejechane 198.000 jest to pewny przebieg ale niewiem jaki olej był lany podobno mineralnego sie do tego modelu nie leje ale z tego co mi mowili to tam był pełny lub poł syntetyk co lepiej wlac? A i co myslicie o oleju valvoline max life? [ Dodano: 11 Luty 08, 22:55 ] Zapomniałem dodac oleju jak narazie nie bierze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ja leje Mobil 10W40 Magnatec. Na twoim miejscu zalal bym polsyntetyk. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JB Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Ja byłem w takiej samej sytuacji brak info o oleju- więc wlałem mobila mineralnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asia Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 A może mi ktoś udzielić informacji o silniku E-36, 1,8 , 2 wałki ( łańcuch)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Powinno sie zalewac taki olej jaki byl poprzednio tzn. syntetyk, pólsyntetyk i mineralny, a nastepnie wg marki. Jesli silnik jest suchy i nie ma nigdzie wycieków mozna zaryzykowac (jak nie wiadomo co bylo wczesniej) zalaniem pólsyntetyka, a jesli ktos chce miec czyste sumienie ze nie zaszkodzi silnikowi to trzeba by sciagnac pokrywe zaworowa i okreslic stan glowica/dzwigienki czy sa czyste, czy jest nagar. Jak juz jest nagar to pozostaje tylko mineralny, bo syntetyk moze go wyplukac przez co moga sie pozapychac kanaly smarne <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 valvoline to dobry olej,do tego silnika nie wolno lać oleju mineralnego jak tu ktoś sugeruje.Jak nie wiesz jaki był wcześniej to bez obaw lej półsyntetyk.Asia do tego silnika to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek20Tg Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Witam niewiem co było wlane ale mineralny napewno nie wiem o tym ze nie wolno lac minerala do tego motora nalałem mobil 1 i albo mi sie wydaje albo silnik chodzi na nim głosniej niż na tym poprzednim auto ma udokumetowane 198.000 tys przebiegu chyba go zmienie na valvoline max life 10w40 bo słyszałem ze to bardzo dobry olej własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 A może mi ktoś udzielić informacji o silniku E-36, 1,8 , 2 wałki ( łańcuch)? Zależy jaki przebieg... jeśli mały to syntetyk, jeśli większy w okolicach 200, to półsyntetyk, ja osobiście do swojego leję Mobila, półsyntetyk, przy przebiegu 264 tys km, ale za to po kapitalce silnika Tak czy tak ten olej polecili mi w Auto-Chip... a że tam wiedzą co robią, to jakoś nie protestowałem - faktycznie jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi