Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Prosze o plusy i minusy silnika 1.8is

Rekomendowane odpowiedzi

Witam <bmw_2>

Tak jak w temacie prosze o plusy i minusy silnika 1.8is, jak jest z eksploatacja, awaryjnoacia itp.

Obecnie posiadam silnik w buni 1.8 M40 i mysle zeby wrzucic tam 1.8is i tak mysle zeby mi zabardo portfela sie wysalo z zego eksploatacja. Ale z drugiej strony zatsanawiam sie tez czy oplaca sie inwestowac w auto z 91 roku choc w sumie na drogi wyjechalo w polowie 95 ale pomijam ten fakt ;).

Wiec jak to jest z tym is-em :?: :?: :?:

ja bym myslał bardziej nad 2.0! jezdziłem is i szału niema! ale moze niech wypowiedza sie ci co posiadaja is!

tzn wole is-a jezeli chodzi o 2.0 to juz za duzo trzeba zmienic... chyba skrzynia, wal, defer dochodzi do tego.. a na is-a to tylko zmieniam silnik z oprzetem i kompem chyba.. :)

Jeżdżę isEM i nie mam co narzekać. Bądzmy szczerzy,spalanie ok 10/12l . w zależności od dynamiki jazdy. Osiągi zdecydowanie leprze od 1.8i .Ale wczoraj stanął przede mna na światłach blizniak (bez oznaczenia na tylnej klapie) i obstawiam że napewno nie miał mniej jak 2.5 pod maską ponieważ po wskoczeniu zielonego światła pozwolił mi patrzeć jak szybko się oddala, POZAZDROŚCIĆ :cry: . Więc wybór należy już do ciebie. <bmw_3>

ja mialem silnik is i powiem szczeze nie chce juz nigdy widziec takiego.co jakis caly czas byly problemy najpierw zaczelo sie od tego ze obkrecilo panewke na wale oddalem do mechanika i zrobil remont i jezdzila.chwile byl spokuj pozniej zaczely sie problemy z obrotami na zimnym i cieplym silniku.nastepny problem to taki ze lancuszek pracowal glosno wiec postanowilem wydac troche kasy i wymienic caly kompletny rozrzad,nie bylo to tanie kilka czesci zamawialem w serwisie i po okolo 2 tys kilometrow padlo juz calkiem pekna blok przy jednym z elementoe rozrzady wtedy postanowilem zmienic silnik zdecydowalem sie na 2.0wanos i od tego czasu wkoncu skonczyly sie wszystkie problemy nic sie nie dzieje pracuje super.i nie trzeba bylo zmieniac skrzyni walu ani mostu silnik i kompa z wiazka kabli nawet chlodnica pasuje.wiec kolego naprawde zastanow sie czy warto moze lepiej niec 6 cylindrow?