Simon Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Siemka, kupiłem sobie zawieszenie obniżające 6cm przód i 4cm tył, jak auto wygląda na czyś takim? Założyłem jedną strone i stoi wyżej niż na strej serii, czy to jakoś zejdzie na dół? Opony 14 chyba na 65 i jest wielka dziura miedzy błotnikiem a oponą. Spężyna normalnie krótsza od poprzedniej o jakieś 6cm. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 A amorki wymieniłes na krótkie :?: Do takiego obnizenia to raczej sie nie nadaja seryjne amory bo po pierwsze sa za dlugie a po drugie zaraz je rozwalisz bo beda pracowały w niewłasciwym zakresie. Ja mam u siebie glebe 60/40 ale cały komplet Weiteca czyli amory + springi i na letnich kapciach to miedzy opone a nadkole ciezko reke włozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Amorki też krótkie i nowe, komplet kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Amorki też krótkie i nowe, komplet kupiłem. Hmm i to na pewno był komplet do E30 4 garkowej ?? bo z tego co piszesz jesli amory tez sa krotkie to wyglada ze masz komplet do 6 garówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Raczej do 6cio ale nawet jak dwie osoby usiada na błotnik to nic sie nie zmienia(ile cięższy moze byc silnik) długość sprężyny to 27cm może by ja przyciąć cz y stoi tak bo są nowiutkie. Gdzieś na allegro widziałem 23.5cm? Coś takiego: http://moto.allegro.pl/item310080967_bmw_e_30_sprezyny_i_amortyzatory_sportowe_nowe_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 ile cięższy moze byc silnik Róznica to ok. 35kg, m40 wazy ok. 81kg a m20 ok. 117kg. Sprezyny sa nowe i jeszcze sie nie ulozyly, wiec musisz troche jeszcze pojezdzic aby sie "zklepaly". happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 stego co czytam to tylko jedna strone zmieniłes? zmien druga i zobacz efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 tak jak Danich pisze zmień 2 strony a nie jedną!!! :party: [ Dodano: 9 Luty 08, 18:06 ] Ja w swojej E 30-stce miałem właśnie taki zestaw i ładnie zaglebowała bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Moze koles mi sprzedał 4cm albo tylko twarde, pieść z luzem wchodzi miedzy kolo a blotnik, zmienie droga i pojezdze troche ale nie podoba mi sie to. Jaka długość powinny miec spręzyny zeby ladnie leżał gdzieś na allegro widziałem 23.5cm a moje mają 27cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Moim zdaniem to te springi masz tylko utwardzone ale nie obnizające skoro mowisz ze mozesz miedzy opone a nadkole wsadzic pięść Tu masz fote Kosy 318tki i sa załozne springi -40 na przód przy chyba seryjnych amorach ale efekt był widoczny od razu nic nie musiało sie układac : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmailp Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 witam.upewnij sie czy sprężyny dałeś dobrze,czy np nie do góry ''nogami'',jak ja wymieniałem w mojej e21 323i,i z pospiechu nie zwróciłem uwagi na to jak daję sprężyny to pózniej miałem efekt strasznie nierówno stała.sprawdz to mówię Ci :wink: pozdrawiam kamil <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Teraz to już nie wiem, chce miec obniżone auto wątpie żeby to siadło jak bede jeździł i czy założenie odwrotnie sprężyny coś da. Jak rozpoznać co to za sprężyny, uciąć je troszeczke bo twarde to one są, czy co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Teraz to już nie wiem, chce miec obniżone auto wątpie żeby to siadło jak bede jeździł i czy założenie odwrotnie sprężyny coś da. Jak rozpoznać co to za sprężyny, uciąć je troszeczke bo twarde to one są, czy co z tym zrobić? kurde... nie wolno ciąć sprężyn bo potem może być buba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Wsadziłem tył i siadła ładnie, będę musiał kupić jakieś pewne na przód, ech. (wsadze je jeszcze odwrotnie ) Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 uciąć je troszeczke bo twarde to one są, czy co z tym zrobić? Springów sie NIE SKRACA :!: :!: Mozesz zrobic krzywde sobie i innym :wink: Jesli kupiles to w sklepie, masz pargon to poprostu oddaj lub wymien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi