Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Obniżenie E-30

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, kupiłem sobie zawieszenie obniżające 6cm przód i 4cm tył, jak auto wygląda na czyś takim? Założyłem jedną strone i stoi wyżej niż na strej serii, czy to jakoś zejdzie na dół? Opony 14 chyba na 65 i jest wielka dziura miedzy błotnikiem a oponą. Spężyna normalnie krótsza od poprzedniej o jakieś 6cm. :?:

Gość Mordulec

A amorki wymieniłes na krótkie :?:

Do takiego obnizenia to raczej sie nie nadaja seryjne amory bo po pierwsze

sa za dlugie a po drugie zaraz je rozwalisz bo beda pracowały w niewłasciwym zakresie.

Ja mam u siebie glebe 60/40 ale cały komplet Weiteca czyli amory + springi i

na letnich kapciach to miedzy opone a nadkole ciezko reke włozyc

Raczej do 6cio ale nawet jak dwie osoby usiada na błotnik to nic sie nie zmienia(ile cięższy moze byc silnik) długość sprężyny to 27cm może by ja przyciąć cz y stoi tak bo są nowiutkie.

Gdzieś na allegro widziałem 23.5cm?

Coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item310080967_bmw_e_30_sprezyny_i_amortyzatory_sportowe_nowe_.html

Moze koles mi sprzedał 4cm albo tylko twarde, pieść z luzem wchodzi miedzy kolo a blotnik, zmienie droga i pojezdze troche ale nie podoba mi sie to. Jaka długość powinny miec spręzyny

zeby ladnie leżał gdzieś na allegro widziałem 23.5cm a moje mają 27cm?

Gość Mordulec

Moim zdaniem to te springi masz tylko utwardzone ale nie obnizające skoro mowisz

ze mozesz miedzy opone a nadkole wsadzic pięść

Tu masz fote Kosy 318tki i sa załozne springi -40 na przód przy chyba seryjnych amorach

ale efekt był widoczny od razu nic nie musiało sie układac :

bialy-2-228.jpg

bialy-2-004.jpg

Teraz to już nie wiem, chce miec obniżone auto wątpie żeby to siadło jak bede jeździł i czy założenie odwrotnie sprężyny coś da. Jak rozpoznać co to za sprężyny, uciąć je troszeczke bo twarde to one są, czy co z tym zrobić?

kurde... nie wolno ciąć sprężyn bo potem może być buba !