PawełWilk Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Witam. Sprzedalem swoja obecna Bunie ( e34 2.0 24V ) i przymiezam sie do e39 z motorem 2.8 z manualna skrzynia. Czy ktos ma jakies doswiadczenia zwiazane z tym silnikiem i ogolnie z tym autem?? Z gory dziekuje za podzielenie sie nimi ze mna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Dopiero co kupilem w automacie.Silnik jak silnik.Co bys chcial wiedziec to moze bede wiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam. Sprzedalem swoja obecna Bunie ( e34 2.0 24V ) i przymiezam sie do e39 z motorem 2.8 z manualna skrzynia. Czy ktos ma jakies doswiadczenia zwiazane z tym silnikiem i ogolnie z tym autem?? Z gory dziekuje za podzielenie sie nimi ze mna. silnikor nie ten sam co w e36 ? Jeśli tak.. to powiem krótko i na temat... 328i na vanosie zap**** jak dzikie, trzeba uważać dodając gazu bo można się obudzić jak na budziku zupełnie przypadkowo szybko pojawia się 160 czy 200 nie pali mało ale też nie siorbie jak dziki muł... i generalnie much nie siada bardzo jestem zadowolony z tego silnika, choć w miarę jedzenia apetyt rośnie i zachciewa mi się 3.2 w wersji M3 <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 silnik ten sam do w e36 (328i 193KM)... też mam go niedługo i wad za bardzo nie znam. Trzeba uważaj na paski alternatora, klimy jak i na łańcuszek rozrządu (M52) A poza tym fakt to fakt... nie wiadomo kiedy 160-180KM pojawia się na liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 silnik ten sam do w e36 (328i 193KM)... też mam go niedługo i wad za bardzo nie znam.Trzeba uważaj na paski alternatora, klimy jak i na łańcuszek rozrządu (M52) A poza tym fakt to fakt... nie wiadomo kiedy 160-180KM pojawia się na liczniku eeeee... przesadzasz z tymi paskami ja wymieniłem u siebie tłumik drgań paska klimy i jakieś tam jedno łożysko... i tyli... na łańcuszek to w każdym jednym trzeba uważać na ogół to pada najpierw vanos, potem łańcuszek... wymiana 1400 ale co tam...... się będzie jadło zupy chińskie.... a tak generalnie to nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 no ja napisałem na co uważać. A paski chyba tak jak w każdym aucie, co jakiś czas trzeba wymieniać (mnie to czeka ale jadę do stando ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 no ja napisałem na co uważać. A paski chyba tak jak w każdym aucie, co jakiś czas trzeba wymieniać (mnie to czeka ale jadę do stando ) to powiedz ile skasowali po robocie... bo mnie w auto-chipie za pasek + wymiana w sumie wyszło 170 zł za pasek do alternatora, ale continentala taki ładny nowy cacy albo zrób lepiej... zapytaj ile skasują w chipie, tak telefonicznie bo jak ja dowiedziałem się ile mnie chcą skasować za abs w stando... tak normalnie usiadłem i zacząłem zgrzytać zębami, po czym humor mi się poprawił po wizycie w chipie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 no to w sumie mi pomogłeś bo ja mam do zmiany pasek alternatora + klimy (a pewnie i rolki 3x100pn) w sumie mi wyszło ok 450 same części. a co do Stando to brodzę bardzo : Za 2 paski do alternatora i klimy (a ma być jeden ) + rolki i robocizna = 800pln coś jeszcze ps. to co do chipa jechać na zmianę paska alternatora i klimy + rolki (i jak sprawdzić czy rolki też do wymiany ? ) ps2. a wiesz może gdzie tanio i fachowo zrobić łożyska kierownicy z góry thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 no to w sumie mi pomogłeś bo ja mam do zmiany pasek alternatora + klimy (a pewnie i rolki 3x100pn) w sumie mi wyszło ok 450 same części.a co do Stando to brodzę bardzo : Za 2 paski do alternatora i klimy (a ma być jeden ) + rolki i robocizna = 800pln coś jeszcze ps. to co do chipa jechać na zmianę paska alternatora i klimy + rolki (i jak sprawdzić czy rolki też do wymiany ? ) ps2. a wiesz może gdzie tanio i fachowo zrobić łożyska kierownicy z góry thx 1- wszystkie naprawy mechaniczne robię w Auto-Chipie 2- części czasami kupuję u gościa wysyłkowo - 516-103-307 (czasami ma na prawdę rewelacyjne ceny) 3- rolki pewnie sprawdzą ci na miejscu, jeśli szumią i mają luzy, to są do wymiany co do stando.... to tylko potwierdzasz moją opinię... ja w każdym bądź razie nie mam zamiaru u nich auta naprawiać a potem do końca miesiąca zupek chińskich wpi*** bo na chleb nie starczy Co do części - za pasek continentala dałem chyba 150 zł (są tańsze - alternator), pasek klimy ok, ale kosztuje już co najmniej 2x mniej, rolki po około 40-60 zł x2 więc wychodzi taniej jakoś Części kupowałem w Chipie, jedynie tłumik drgań paska klimatyzacji (ten olejowy) kupowałem wysyłkowo bo był jednak taniej sporo (a jak się okazało sprężarka była cała i zdrowa a skrzypiało właśnie przez ten tłumik i rolkę- wymieniłem komplet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 oki więc ja tam się wybiorę ale rolki to z katalogu (z hurtowni) widziałem po 100 pln jedna... a co do STANDO to nie wymieniajmy tej nazwy na forum będzie milej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 oki więc ja tam się wybiorę ale rolki to z katalogu (z hurtowni) widziałem po 100 pln jedna... a co do STANDO to nie wymieniajmy tej nazwy na forum będzie milej ja absolutnie nie podważam ich kompetencji czy umiejętności twierdzę tylko, że ceny mają... khem... powiedzmy, że nie na kieszeń np. moją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi