BUMMER Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Witam wszystkich. Ostatnio jak jechałem to moja bawarka była jakaś taka zmulona na gazie ale była już zagrzana. Więc dałem jej więcej gazu i strzeliła. Póżniej wszystko było normalnie naszczęście tylko otworzyło obudowę filtru powietrza.Tak się dzieje jak auto postoi tydzień lub dłużej.A jak sobie strzeli to później wszystko jest normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 słuchaj na moje to jezeli twoja bawarka postoi tydzien i chodzi kiepsko to wychodzi na to ze cos zawilgnie i dlatego! a jak sie rozgrzeje i chodzi dobrze czyli osuszy! a ze strzałem nie moze byc nic wspolnego! bo to nie jest komin ze pos strzale sie wyczysci i ciagnie lepiej! czyli pewnie masz jakis problem z układem najprawdopodobnie zapłonowym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dieter Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Siemka, no ja mialem podobny problem lecz nie w BMW ale w mercedesie i niestety winowajcą strzelania i braku mocy nie byla zadna usterka ale gaz, ja pracuje na orlenie i tylko tam tankuje moje auta (nie chodzi mi o reklame) ale kiedys zatankowalem na jakiejs malej prywatnej stacji gaz i zaczęło sie. tak auto zaczelo strzelac ze wyrwalo mi podstawe obudowy filtra powietrza. szlag mnie trafial i kupilem bmw bez gazu. w mietku wyposcilem gaz w atmosfere zatankowalem juz na normalnej stacji wymienilem filterek gazu za całe 6.00 zł i chodzi ok. a co do wilgoci to tez to przerabialem, ale kupilem kiedys preparat nazywa sie ISOL wypsikalem wszystko co sie dało i chyba wyparlem wilgoc z elektryki w moim aucie. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro-bo Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 P <bmw_1> roponował bym sprawdzić przewody wysokiego napięcia i świece.Miałem tak z moją laleczką nie musiała stać tydzień wystarczył dzień i strzelała. Okazało się że świece do wymiany.Teraz świece wymieniam regularnie razem z wymianą oleju i wszystko jest w porządku. happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi