Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

bmw 735 gaśnie bez powodu.NIKT NIC NIE WIE NA TEN TEMAT?

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie do wszystkich ktorzy sa w temacie co moze byc przyczyna ze 735 gasnie bez powodu jakis blad systemu?mowia ze to komputer ale...tam jest tyle elektroniki ze komputer to może być pestka możliwe że coś więcej w niej siedzi.miał ktoś taki przypadek?to jest rocznik 89 full opcja.pozdrawiam

Nic nie dzieje się bez powodu jak piszesz-zacznij od układu zasilania(pompa,filtr),sprawdz układ zapłonowy,połączenia czujników.Informuj o wynikach może do czegoś dojdziemy.

dokładnie,opisz co się dzieje,bo jak narazie żadnych konkretów i nie wiadomo od której strony zacząć, czy to zasilanie paliwa ,czy elektronika(wątpie)

koledzy to jeszcze nie moje auto robie do niej przymiarki bo mam propozycje zamiany za reksa 323i wiec nie moge tak o sobie wszystkiego sprawdzic chciałem sie zorientować czy to kiedys grali i czy to nie pierwszy przypadek takich psikusów.koles mowi ze po kilku minutach normalnie pali :? no ale wiadomo co to znaczy nie da sie tak przeciez jezdzic.wchodzić w to czy to raczej ryzykowne?pozdrawiam <bmw_1>

Istotnie ,ciezka sprawa.Moja robila mi troszke inne numery ale tez gaslo wszystko,cala elektryka,silnik(raz mi taki numer zrobila przy 110km/h) Nieuwierzylbys w czym tkwil problem.Nie komp,nie elektryka,nic co moglo wysiąsc.W koncu przypadkiem odkrylem iz gdy na tylniej kanapie pod aku.siadal ktos wiekrzy i albo na wybojach albo sam tylkiem poruszal to siedzenie potrafilo sie troche obnizyc i metalowym stelarzem zewzec z akumulatorem co tworzylo zwarcie,a ze nasze zabawki mają zabezpieczenia nawet od takich okolicznosci(zwarcie itp.) rozlaczalo wszystko .Ale wracając do twojego tematu to faktycznie trzeba bedzie sprawdzac wszystko co elektryczne.Puszcze mysl po znajomych co tez mają e32 i zobaczymy

taki przekaznik kosztuje chyba 30 zl tylko elektryk mi kostke jeszcze naprawial ale duzo nie wyszlo za naprawe :)ale najpierw sprawdz czy to przekaznik odpal ja i wez nim poruszaj a szczegolnie kablami ktore do niego ida i jak w tym momencie zgasnie to bedzie ze gniazdko przekaznika jest zrabane

• 2 tygodnie później...