tazunio Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Mam taką małą propozycję, może jako użytkownicy <bmw> BMW <bmw> wprowadzilibyśmy jakiś przyjazny gest powitalny. Tzn. coś na wzór powitania motocyklistów, z doświadczenia wiem że taka pierdoła daje dużo radochy... Mam jedną propozycję: Lewy kierunkowskaz w czasie mijania innej BeeMki - podejrzałem w Czechach (robią tak kierowcy autobusów, wygląda to jakby podawali sobie rękę... <bmw_2> ). <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Jeżdżę bardzo dużo na motocyklu i faktycznie wśród użytkowników 2 kółek jest praktykowane podniesienie lewej dłoni - praktycznie zawsze. Niestety lewy kierunkowskaz , nie bardzo ,będą o tym wiedzieć beemkowicze którzy odwiedzają to forum , a beemek jezdzi duzo dużo więcej , tak , że raczej nie będą wiedzieć o co ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Faktycznie ,mimo ze pomysl fajny to moze byc ciezki do zrealizowania.migniesz komus kierunkiem to pewnie cie niezrozumie,mrugniesz dlugimi to pomysli ze niebiescy gdzies stoja,machniesz reka to jeszcze gotow pomyslec ze cos chcesz Mysle ze najlepszym rozwiązaniem jest popularyzacja spotow,wiecej ludzi bedzie przyjezdzac na nie ,poznawac sie i jednoczesnie autka.A puzniej mijając sie na miescie nasze bumy są kojazone i wszystko jedno czy mrugniemy,czy kiwniemy reką to drugi skojarzy i robi sie klimacik,a z czasem moze stanie sie to na tyle rozpoznawalne ze i obcy kierowcy zaczną sie do tego podklejac w mysl ze "wszystko ok!" Ale jak juz zostalo napisane bmkami jezdzą nie tylko pasjonaci jak my ale i dziadki,buradztwo(przez ktore ta marka jest zle postrzegana)no i snoby co jedyne o czym mysla to to jacy to oni wazni :wink: Osobiscie popieram pomysl lecz z zalem musze stwierdzic iz jest on prawie nierealny do spelnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 kaspri84, spox Ja zacznę się tak witać na swoim podwórku, Ty na swoim ktoś inny to podłapie... wiesz jak jest... <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 pimigajcie kierunkwskazem to nic nie kosztuje ,ja probuje ,w koncu sie rozejdzie.Raz sie udalo , mignalem nieco wczesniej mogl pomyslec ,drugi raz i chlop zalapal. Probowac trzeba moze zalapie.Niby pierdola ,ale czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asik Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Nawet fajny pomysł....jeżdżę dużo będę próbowała :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ok, wiec sprobujemy.Mam tylko pytanko natury technicznej.Czy pozdrowienie robimy kierunkami?? jak tak to jak?? np. -lewy-prawy?? -awaryjnymi?? -czy dlugimi mrugnąc z dwa razy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 zapinasz lewy kierunek, samochod jadacy z drugiej strony robi (powinien) to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 zapinasz lewy kierunek, samochod jadacy z drugiej strony robi (powinien) to samo Heh no bardzo fajny pomysł , tylko ze w miescie dosc kłopotliwy co innego na trasie :wink: Jak trafisz np 3 beemki w nieduzej odległosci jedna po drugiej to gosciu jadacy za Toba moze sie troche zdziwic o co chodzi :lol: Ja zazwyczaj pozdrawiam "raz+krótko" długimi i tak w 60-70% przypadków udaje sie uzysakc odpowiedz od beemki jadacej z przeciwka chyba ze tak jak pisaliscie jadą jacys dziwni nie kumaci ludzie :wink: Jesli chodzi o ostrzeganie przed szuszarką to raczej mruga sie dwukrotnie długimi a to mysle ze idzie odróznic od pojedynczego mrugniecia bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asik Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 hmmmm w sumie Mordulec ma racje....ja jadąc rano do pracy mijam tyle beemek :roll: że osoba, która za mną bedzie jechała to nie będzie wiedziała o co kaman :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 ...no ktos sie moze zdziwic, ale ... napewno cie nie wyprzedzi i nie przypierniczy w mijajaca cie beemke :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 wszystko ladnie,pieknie ale dalej niedoszlismy do sedna,a mianowicie przy czym zostajemy. Osobiscie bylbym za mrugnieciem dlugimi.Ten kierunek jakos mi nielezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Jak zaczniemy się witać "długimi" to powstanie ogólny zamęt, wzrośnie liczba zawałów serca , ponieważ kierowcy jadący zwykłymi samochodami będą s..li po krzakach, że za rogiem/ zakrętem/skrzyżowaniem stoi niebieski samochodzik... :idea: A swoją drogą jechałem dzisiaj na trasie LEGNICA-ZGORZELEC, mrugałem kierunkiem do Śmigiełek, ale nikt nie skumał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi