FRYCIU Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam wrzucam fotki jak wygląda moja bemka z xeonami Komplet z allegro Temperatura swiatła 5000K Kierunki ciemne z postojówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ladne. Ile dales jesli mozna sie spytac? Pisze z ciekawosci, bo za komplet ksenonow w D&W dalem 400 i nie wiem czy to przepalcone czy nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 woz, 319 zł na allegro z wysyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 teraz na alledrogo jest wysyp DIP'ow 300 i sa xenony, fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Temperatura swiatła 5000K ładne światełko (temperaturka światła w bmw org to 4300K z ksenonami)więc masz pawie takie samo:) Ja szykuje się na 6000K(reflektory juz wymieniłem na IN PRO i są przygotowane pod montaż zestawu ksenonów) Grunt to dobrze wyregulowane reflektory przy takich światełkach <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 A tak leony wyglądają w nocy [ Dodano: 23 Grudzień 07, 23:30 ] Dziki, Swiatła są ustawione troszku nizej! co bym nie raził innych!!! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas_DDZ Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 mam pytanie wlasnie wczoraj tez znalazele xenony do e36 cena 320zł wydawalo mi sie to zaskakujaco tanio, czy nie ma problemu z montazem i czy te żarniki bez problemu mieszcza sie w reflektory bo dosyc dlugie sa i napewno dłuższe od moich H1. zobaczcie ta aukcje i pomozcie... czy podpasuja do mnie ??? http://moto.allegro.pl/item283729966_xenon_hid_h1_h3_h4_h7_hb3_hb4_hb5_kurier_gratis_.html http://moto.allegro.pl/item287486247_ksenon_xenon_h1_najtaniej_nowe_audi_bmw_honda.html dzieki i czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 300pln komplet? Wszystko co potrzeba łacznie z żarówkami? :shock: Jak to się montuje, conajmniej ciekawa oferta :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 wiekszosc teraz montuje HID'y, ostatnio nawet montowalismy z bratem w A6, bez problemow bylo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas_DDZ Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Kosa znaczy sie HID'Y to taki komplet jak tu dalem link??? bo wstyd sie przyznac nie wieim co to znaczy. a i jeszcze jedno... gadalem z bratem i mowi ze te "xenony" co podalem linki ze to kicha jest, bo nie powinny byc montowane ze wzgl. na to ze moje auto nie ma spryskiwaczy na lampy ... czy mozna miec przez to jakies problemy??? chodzi mi tu dokladnie o przeglad ?? hm? dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Witam U mnie w e36 tez jest malo miejsca (szczegolnie, ze silnik 2.8) ale przetwornice weszly bez wiekszego problemu. Ja akurat zaplacilem za montaz stowke, bo nie mialem ani dostepu do garazu ani za bardzo pojecia o tym jak to zrobic. Tez nie mam spryskiwaczy na lampy przednie ale jezdze i nie swiece ludziom po oczach. Ja kupilem w D&W we Wroclawiu. Za komplet zaplacilem cos w okolicach 400zl. Dobra rzecz jest to, ze w razie jakis problemow, to gwarancja 24 miechy i na podstawie paragonu od razu ci albo naprawiaja albo montuja nowy komplet. To akurat sprawdzone. Ojciec zamontowal u nich tez do siebie do meska. Cos bylo z jedna przetwornica. Zajechalem, sprawdzili i od razu wymienili na nowa. Trwalo to gora kwadrans.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas_DDZ Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 "zestawy nie powinny byc montowane ze wzgl. na to ze moje auto nie ma spryskiwaczy na lampy i reflektory nie sa samopoziomujace:/ ... czy mozna miec przez to jakies problemy??? chodzi mi tu dokladnie o przeglad policje itp?? hm? " :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 jest chyba tak ze przepis o spryskiwaczach i systemie samopoziomujacym dotyczy auto z fabrycznie montowanymi xenonami, nie ma mowy o "usprawnieniu" świateł na własną rękę, oczywsice musza byc tylko dobrze ustawione , nie oslepiajac innych ja wiadomo lex retro non agit, wiec przepisu nie stosuje sie do naszych autek wyprodukowanych 10-20 lat temu nie spotkalem sie z kims ktoby mial problemy przez xenonki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas_DDZ Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 dzieki własnie o to mi chodziło wiec zakładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 nie zapomnij o regulacji swiatel i nie przesadzaj z temperatura polecam 6000K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas_DDZ Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 kosa patrzyłem na te 8000K bardzo mi sie podobaja ale to juz niebieskie swiatlo pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1989 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Jedynie co mi się nie podoba w dokładanych xenonach to to że się "rozbryzgują" po cały reflektorze, a nie jak w oryginałach - świeci sama soczewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 kosa patrzyłem na te 8000K bardzo mi sie podobaja ale to juz niebieskie swiatlo pozdr Słyszałem opinie,że od 8000K w górę barwa światła jest niebieskawa ale w nocy a szczególnie podczas deszczu znacznie pogarsza sie widoczność.Ja miałem wcześniej 4200 świeciły na żółto,od maja śmigam na 6000K i jestem bardzo zadowolony.Światło białe,widoczność w nocy rewelacja.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal-lubin Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 6000K jest OK happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka318is Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Odnosnie odpowiedzi KOSY. Ostatnio cos mi sie obilo o uszy ze ten przepis o ktorym pisales zmienil się i obejmuje również samochody w ktorych dokonalo sie przerobki na Ksenon,tj. chodzi o spryskiwacze jak i system samopoziomujący jest obowiązkowy.Ale nie chcial bym kogos zniechecac bo nie jestem na pewno pewien tego.Ja sam zastanawiam sie nad montazem ksenonow u siebie.Moze ktos cos tez o tym slyszal :?: :help: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Rybka318is, masz racje. spryskiwacze i system samopoziomujacy musi byc (wg przepisow). ja jednak tez mam w planach zalozenie ksenonow do e30 (bez zbednych pierdół). jak zabiorą dowod, to trudno, przeglad przejdzie na zaprzyjaznionej stacji diagnostycznej i jezdzic bede dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ja mam u siebie xenon oryginalnie montowany do E32 + spryskiwacze reflektorów ale zarówki maja 5000k i moim zdaniem jest to zupełnie wystarczające przynajmniej swieci jako białe swiatło .... wszystkie wynalazki powyzej 6k to przegiecie bo swiatło jest juz niebieskie i strasznie daje po oczach kierowcom jadącym z przeciwka , jakis czas temu widziałem jak swiecił "ko(s)miczny zestaw z allegro gdzie zarówki miały napisane 12k - wyszła fioletowa dyskoteka paranoja za to bym z automatu dowód zabierał <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterOKL Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Mordulec, co do barwy to masz racje, najlepsze są 6000, ewentualnie 8000, ale nie 10,12tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka318is Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ja tez sadze ze 6000 to maxx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi