maxximo1 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Witam. Chciałem wymienić w swojej 320D pompę paliwa. Zamówiłem na allegro zamiennik za 170 zł. Rozebrałem pompę paliwa która znajduje się w zbiorniku i okazało się że oryginalna pompa jest 2x mniejsza od tej którą kupiłem. Czy aucie znajduje się jeszcze jakaś druga pompa paliwowa? Proszę o pomoc. Zastanawiam się, czy ów zamiennik nie należy po prostu zainstalować w miejsce oryginalnej pompy w zbiorniku, lecz wiązałoby to się z przeróbką (czego chciałbym uniknąć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin E46 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Kupiles sobie eksponat, zamiennik powinien byc do montazu bez przerobek, pompa w zbiorniku i silnik wszystko. bmw_beer :drunk: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ldominik Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Jest jescze pompa wtryskowa wymaiana takiej pompy to koszt ok 2500zł. Pompa jest w kpl ze sterownikiem który jest zamontowany na górze. 6 miesięcy temu w mojej pompie padł sterownik i zmuszony byłem wymienić całą pompe na (po remoncie)...koszt nowej to ok 6000zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxximo1 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Jest jescze pompa wtryskowa wymaiana takiej pompy to koszt ok 2500zł. Pompa jest w kpl ze sterownikiem który jest zamontowany na górze. 6 miesięcy temu w mojej pompie padł sterownik i zmuszony byłem wymienić całą pompe na (po remoncie)...koszt nowej to ok 6000zł... A czy mógłbyś podać, gdzie regenerację pompy mógłbym zrobić i jakieś dokładniejsze koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ldominik Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Pompe regenerowałem w Tchach w BOSCH SERVICE...kosztowało 2500zł oddałem starą a dali mi drugą po regeneracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxximo1 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 A jakie były obiawy tego że trzeba było ową pompę zregenerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ldominik Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 A jakie były obiawy tego że trzeba było ową pompę zregenerować? przy 130km/h spadła moc zsadziło przewody od wody i zgasł silnik. Padł sterownik i nie podawał paliwa oraz poszło uszczelnienie na wałku pompy i paliwo dostało sie od oleju...Wcześniej nie zauważyłem zeby miał jakieś objawy że coś sie dzieje z pompą...stało się i już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi