maxximo1 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Mam problem z moim BMW E46 320D. Otóż po około 1-2 dniach nieodpalania samochodu nie mogę uruchomić silnika. Muszę go trochę pomęczyć, zanim odpali. Na początku pali nierówno, zaś po ok. 10-15 sek. praca silnika zaczyna się stabilizować. Z tego co zorientowałem się na forum, to prawdopodobnie cofa się paliwo. Proszę o pomoc, jeśli ktoś miał podobny przypadek. Na Allegro można kupić zaworek zwrotny, który montuje się w instalację paliwową. Jestem ciekawy, czy po założeniu tego zaworka nastąpi poprawa. Chciałbym dowiedzieć się również, czy zaworek montuje się przed czy za filtrem paliwa. Zauważyłem, że do filtra paliwa dochodzą dwa wężyki paliwowe. Mam pytanie, na który z nich założyć zawór zwrotny. Z góry dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1976 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 też tak myślałem że to zaworek wystarczy wstawić ,jednak mechanik postawił diagnozę inną uszkodzona pompa wtryskowa chodzi ale na zimnym szarpie i nierówno chodzi. Ja mam zaworek między filtrem a pompą <bmw_1> ale nie wiem jak to wszystko wygląda u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 z tym cofaniem sie paliwa faktycznie moze tak byc bo jezeli po odpaleniu chodzi na 3 gary to najrpawdopodobniej uklad jest zapowietrzony! ale taki zaworek powinien znajdowac sie w pompie wtryskowej ktory nie pozwala sie cofac paliwa! a jezeli chodzi o zawor zwrotny powinienies zalozyc na wezyku przed filtrem paliwa na tym co idzie od zbiornika do filtra! a swiece zarowe wszystkie ci grzeja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxximo1 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Wszystkie świece wymienione na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi