Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

przeplywomiez czy nie ??

konradbmw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam bmw e 36 316 z 1992 i mam w nim taki problem iz trzymal mi obroty tzn trzymal okolo 1500obr na luzie i myslalem ze to jest walniety przeplywomierz wiec kupilem drugi niesty uzywke ale sprzedawca zapewnial ze jest sprawny i na tym przeplywomierzy na luzie i ciplym silniku trzyma mi dobre obroty ok 900 ale jak jest zimny to ma tak z 600 obr i skacze pod 1000 a jak nawet juz puzniej sie zagrzeje to gdy jade i wcisne sprzeglo zahamuje to auto traci obroty i gasnie :?

poradzcie mi co to moze byc czy to wina tego przeplywmierza czy to moze byc cos innego dziex za odpowiedz i pozdrawiam :) <bmw_2>

A może to silnik krokowy się kończy? Trzeba by go było przepłukać naftą.

A silnik korkowy to nie jest to samo co przepływomierz ??

tan co kupilem zwracam kolesiowi od ktorego kupilem narazie jezdze na tym co mialem a puzniej sie pomysli moze uda mi sie dojechac na jakis zlot i podlacze wreszcie ta bete do kompa

pozdro :) <bmw_3> <bmw_2> <bmw_1> <bmw> bmw_beer

Przepływomierz mierzy ilość powietrza jaka leci do silnika,a silnik krokowy odpowiada za wolne obroty,dawkując powietrze. Przepływomierz masz za filtrem powietrza,a silnik krokowy to taki nieduży walec wielkości kieliszka do wódki(50gram) nieco dłuższy gdzieś bliżej okolicy kolektora ssącego. Idzie do niego kostka z kabelkami i rurki z powietrzem. Prościej chyba nie potrafię. bmw_beer

• 1 rok później...
A może to silnik krokowy się kończy? Trzeba by go było przepłukać naftą.

Ja rowniez stawiam na silniczek krokowy, WD40 czyni z nim cuda.

[ Dodano: 29 Listopad 09, 19:45 ]

A silnik korkowy to nie jest to samo co przepływomierz ??

1- przeplywomierz; 8- silnik krokowy. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA11&mospid=47434&btnr=13_0365&hg=13&fg=15