Mk-rally Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 Chciałbym tu sie dowiedziec jakie stacje polecacie tzn gdzie jest dobre paliwo a gdzie jest chrzczone Czekam na opinie stacji To tak samo jak człowiek miałby pic cały czas wode a mógłby sie napić soku za 20gr drożej tylko gdzie dobry soczek leją?? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 to ja zaczne POLECAM bo tam tankuje: SHELL na ul.Krakowskiej ORLEN po drodze na Oławe przed Siechnicami chyba ul. Opolska NESTE na Armii Krajowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 Swojczyce stacja Orlenu, extra paliwko, simson szedł mi na tym jak strzała :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 Hej! Najczęściej na Oszołomie(AUCHAN).Chociaż raz coś mi się dławić zaczął, ale uszlachetniacz pomógł. Później się już nie powtórzyło, więc myślę że jest OK. Czasami na shellu przy legnickiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 najczesciej na Shell'u na nowym dworze, BP Lrgnicka/Na ostatnim Gr, jak wieksza trasa Auchan pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 polecam ul.Kolejowa stacja transportu Poczty , jedna z najtańszych stacji we wrocku, paliwo dobre- nigdy nie miałem problemu - bo tankują też auta Poczty Polskiej, jedyny minus to że tylko 95 i dwa dystrybutory więc czasem kolejka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Tak przy okazji..... Standardowo tankuję właśnie 95tkę, co mi się narobi jak od czasu do czasu zatankowałbym 98??Przestawiłaby się bawara samodzielnie czy trzeba by było ingerować z zewnątrz?Słyszałem że czasami dobrze jest zatankować lepiej oktanowaną benzynkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 słyszałem że po tankowakniu wyżej oktanowo benzynki, lepiej zresteowac kompa zeby ustawil sie na nowa mape paliwa na 98Pb , ale ni ewiem ile w tym prawdy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ja tankuje często na ul. Armii Krajowej w bazie transbudu - mała stacja , paliwo pewne i dośc tanie. Lotos ul. Pełczyńska koło centrostalu - bo mam blisko :lol: Czasem zdarza mi się zatankować 98 i nic się nie dzieje , auto jezdzi tak samo :wink: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 nic nie trzeba robic jak sie leje 98.. spokojnie możesz lać V powera nawet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 nic nie trzeba robic jak sie leje 98.. spokojnie możesz lać V powera nawet... tylko po co :?: :?: :evil: koników i tak nie przybędzie :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 :roll: hmm bo lepszy.... ma pewnie taką liczbe oktanów jak powinien miec i nie zabije tak szybko silnika jak paliwo ze stacji NO NAME. BYly nawet tesy na Vpower i silniki były dużo czyściejsze itp. wiec dziala dobrze to paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 chodziło mi tylko o to, że ktoś kiedyś pisał żeby była jakaś róznica w jeździe na 98 od 95 to resetuje sie kompa... z tym że miedzy 95 a 98 to sie tego nie odczuje nawet :roll: <bmw_3> happy_bmw <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mk-rally Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 a własnie u mnie jest innaczej obecnie prawie cały czas lece na 95 czasami odświętnie leje 98 i jest roznica silnik lepiej pracuje a i czuc lepsze odejscie! 8) bynajmniej u mnie tak silnik to przepala! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ja chyba od 1/2 roku tankuje na JET na skrzyzowaniu armii krajowej z borowską paliwko jest spoko i cenowo sie opłaca dzisiaj zalałem po 3,56 <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Z tego właśnie co słyszałem to po zalaniu 98 przy standardowym laniu 95 powinno poczuć się różnicę. A pytanie po co........ Jak jesz ciągle zupkę na samej wodzie to i czasami chce się siakiejś tłuściejszej podjeść ;-) Pozatym widziałem właśnie testy VPower,ultimata z BP i zwykłej, rzeczywiście Vpower jest paliwem lepszej jakości, chociaż przy mojej liczbie koników to przyrostu nie będzie. W każdym bądź razie następnym razem zatankuję 98 zobaczymy czy jej się coś poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 z tymi paliwami to róznie bo byl test w "WRC" PB95i PB98 i wyszło na to ze na PB95auto mocniejsze jest.... a chodzi o to ze im wyższa ilośc oktanów to poprawia sie spalanie stukowe czy coś takiego nie znam sie na tym dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 z tymi paliwami to róznie bo byl test w "WRC" PB95i PB98 i wyszło na to ze na PB95auto mocniejsze jest.... a chodzi o to ze im wyższa ilośc oktanów to poprawia sie spalanie stukowe czy coś takiego nie znam sie na tym dobrze... Dokładnie tak, im wyższa liczba oktanowa tym mniejsze spalanie stukowe. Pozatym wydaje mi się że 98 tak mocno nie chrzczą, a jeśli nie sprawi to problemów to czasami można zalać lepszej bajurki.Takie moje zdanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Na naszych stacjach lepiej lać 98 bo pewnie ma z 94oktany.... bo 95 to pewnie ok 90 :wink: zdrowiej dla silnika :mrgreen: kiedys też chyba w Auto Świecie byly badane stacje to własnie po tyle oktanów mialy paliwa.... :roll: A tak mala ciekawostka: mojego kolesia rodizce mieli własną mała prywatną stacje, mówili ze nigdy na niej sie nie zatankuja bo wiedza co tam jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Na naszych stacjach lepiej lać 98 bo pewnie ma z 94oktany.... bo 95 to pewnie ok 90 :wink: zdrowiej dla silnika :mrgreen: kiedys też chyba w Auto Świecie byly badane stacje to własnie po tyle oktanów mialy paliwa.... :roll: A tak mala ciekawostka: mojego kolesia rodizce mieli własną mała prywatną stacje, mówili ze nigdy na niej sie nie zatankuja bo wiedza co tam jest.... Też gdzieś widziałem taki test, że nie te oktany tankujemy co na rysunku ;-) A co do rodziców Twojego kolesia, to dziwni ludzie. Wiedzą co mieli u siebie, a innym ufali?? :> Chyba że na wodzie jeździli, ale to moje niespełnione marzenie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 też nie ufali prywaciarzom i tankują do dzisiaj tylko na dużych znanych stacjach, tam chyba mniej kantują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REKIN-E28 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 BP - Bardzka / Armi krajowej LOTOS - Armi krajowej ORLEN - Krakowska Omijam stacje z seri NO NAME na ktorych paliwo po przepaleniu smierdzi jak dykta . Omijam na bank stacje na ul Karwinskiej i na ul Tyskiej . Chyba ze z braku laku i mala ilosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Omijam na bank stacje na ul Karwinskiej i na ul Tyskiej . najgorsze chyba stacje we Wrocławiu po wyjezdzie z Karwińskiej klepią zawory i śmierdzą spaliny jakby ktos nalał denaturatu do baku a na Tyskiej (stara zajezdnia) obok komisu "Omega" to juz wogole walą zawory i auto nei chce jechać do przodu. Wiedze ze nie tylko ja si ena tych dwóch stacjach przejechałem :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REKIN-E28 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Hehehe polew mam bo tez myslalem ze tylko ja sie tam niefartownie tankowalem a zapach dykty to najbardziej charakterystyczna cecha benzyny z Karwinskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Jeśli chodzi o stacje na których kantują , to gdyby ktos leciał kiedyś na Trzebnicę - Poznań to niech przypadkiem nie tankuje się na małej stacji za miejscowością Kryniczno pod Wrockiem , tam się raz przejechałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi