bula99 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 witam.mam problem.co mam zrobic jak mi w becie zamarzł plyn chlodniczy:( nie wiem co mam robic!!!!czy moge jezdzic?? co moze sie zepsuc po zamarznieciu???wie ktos co robic?? prosze o rade>::(:( pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mk-rally Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 no przy takich mroazch jak wiesz ze ci zamarzł to moze ci blok pęknać . czego nie życze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 jak wywali węże to sie ciesz, ja myśle że w płynie była woda, o ile to nie była sama woda, albo płyn jakiś lipny bo nie powinien zamarznąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 No raczej to płyn nie był skoro sobie zamarzł , byc moze ktos robił jakies dolewki wody do płynu ale to musiala byc spora proporcja :? Ja mam zalane jakims petrygo z Orlena i nic nie zamarzło happy_bmw Jedyne co to musisz powoli czyms zagrzac silnik jakas dmuchawa itp albo poprostu poczekac na odwilż , odpalania silnika nie polecam w tym stanie chyba ze planujesz jakis remont albo swapa w najblizszym czasie <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 albo moze płyn był dawno nie zmieniany. minęła data "przydatności do spożycia" i stracił swoje właściwości. A płyn ma date do spożycia ?? w sumie to on jest na jakims alkoholu wiec to sie raczej nie powinno przeterminowac <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 mialem na mysli to ze płyn chłodzący powinno sie zmieniac bodajże co 2 lata. wszystko mozliwe , tylko wydaje mi sie ze jesli sie nie robiło zadnych miksów z wodą to raczej nie ma sensu zmieniac co 2 lata a dla pewnosci zawsze mozna troche zebrac płynu z chłodnicy do pojemniczka i wstawic na noc do zamrażarki i sie przekonać czy wytrzyma happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula99 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 dziekuje wszystkim za posty!!!:(((:(to wychodzi na to ze mam lipe:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 dziekuje wszystkim za posty!!!:(((:(to wychodzi na to ze mam lipe:( Ja osobiście radziłbym żebyś psotawił auto w garażu gdzie będzie ciepło i lud się stopi, alać to wszystko, i zalać nowego płynu. W każdym bądź razie życze żeby nie anrobiło szkód w buni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mk-rally Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 no nie wiecie na ile stopni macie płyn chłodzacy to moge wam sprawdzic na najblizszym spocie mam przyrzad do badania tem do - ile jest pokaże pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 no nie wiecie na ile stopni macie płyn chłodzacy to moge wam sprawdzic na najblizszym spocie mam przyrzad do badania tem do - ile jest pokaże pozdr. Pierwsze słysze o takim wynalazku :shock: ale jak mozesz to wez na spota , sprawdzic nie zaszkodzi <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mk-rally Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 a mam mam takie coś jest to przyrząd do badania płynu chłodzącego tzn jego temperatury krzepnięcia firmy Wurth . Co niemieckie to niemieckie!! :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Lublin Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 no nie wiecie na ile stopni macie płyn chłodzacy to moge wam sprawdzic na najblizszym spocie mam przyrzad do badania tem do - ile jest pokaże pozdr. O ile jeszcze nie uporałeś się z big problemem (w Lublinie trochę zelżyło, ale było którejś nocy -32), to radził bym chyba zrobić po "Maltarn`skiemu", czyli wstawić, o ile masz taką możliwość do ogrzeanego pomieszczenia (tylko ciągnij na sznurku powoli i z wciśniętym sprzęgłem - w skrzyni masz towot(smar) zamiast oleju. Odpalania raczej nie ryzykował bym, a nawet jak zdecydujesz się poczekać aż się ociepli, to i tak zaczekaj z odpalaniem przynajmniej 24h (powietrze na dworze będzie cieplejsze niż wszystko w samochodzie, czyli daj chwilę czasu aby elementy samoch. miały szansę na ogrzanie się). Powodzenia ! bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Lublin Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 :oops: Sorry! Nie ten cytat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 "Maltarn`skiemu" Fajnie to ująłeś hehe, OT: co do temperatur to dzisiaj zgrałem zdjęcie to zdjęcie zrobione we wtorek ok 11stej :mrgreen: kliknij tutaj bo zdjęcie duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 to zdjęcie zrobione we wtorek ok 11stej pokazuje temperature u maltarna w pokoju :lol: :mrgreen: swoją droga to chlodnawo tam macie :wink: U nas dzisiaj nawet ciepło i słońce widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Lublin Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 pokazuje temperature u maltarna w pokoju No, fajnie że trochę publicznie na luzie...a nie cały czas ze śmiertelną powagą: tylko BMW i BMW (co prawda jest chyba dział rozrywkowy, ale Adminie...wybacz nam). Maltarn, oczywiście dzięki za zdjęcie, ale Bob, uważam że się mylisz, to nie może być temperatura w pokoju Maltarn`a (tym bardziej, że termometr wygląda mi na zaokienny) - z moich doświadczeń wynika (bmw_beer , sorry główny zainteresowany, myślę, że "łapiesz klimat"), że w pomieszczeniach typu "MalTarn", panujące temperatury są zdecydowanie niższe. A swoją drogą, to wiecie jaki to by był bajer, jakby takiego termometra walnąć sobie na dechę rozdzielczą zamiast tych wszystkich elektroników... (mam nadzieję, że obaj panowie, i Admin, macie poczucie humoru). Pozdrawiam Wszystkich !!! bmw_beer (ponuraków też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 z moich doświadczeń wynika, że w pomieszczeniach typu "MalTarn", panujące temperatury są zdecydowanie niższe. Raczej zdecytowanie wyższe :twisted: ja gorący chłopczyk jestem i każdą koleżanke która mie odwiedz apotrafie rozgrzać :twisted: :mrgreen: :mrgreen: <bmw_3> <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 :lol: herbata chyba albo kakao :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: koniec OT :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mk-rally Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 to jak na spota mam przywozic ten przyrzad do badania krzepnięcia płynu chłodzącego??aha powiem wiecej badanie dla tych co przyjadą bedzie za free !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 czesc wszystkim! u nas na pomorzu bylo dzis jak i wczoraj ok -13 w dzien miejscami troche cieplej z tego co widze to u was zima ze ho ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 czesc wszystkim! u nas na pomorzu bylo dzis jak i wczoraj ok -13 w dzien miejscami troche cieplej z tego co widze to u was zima ze ho ho na pomorzu jest cieplej bo nawiewa uran z kaliningradu :mrgreen: p.s.mam kumpla z wojska z człuchowa <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula99 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 plyn juz odtajal i beta jezdzi bez zarzutow:) tylko wyskoczylo na inspekcji ze jest brak plynu w chlodnicy, to dolalem i zasowa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 milo mi slyszec ze nazwa mojego miasta nie jest ci obca :lol: a tak wogole to u was od gór zima zawiewa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi