misiek78 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam. Mam pytanko. Potrzebuję podłączyć w swojej e39 oryginalną zmieniarke do radia. Kupiłem juz kabel sterujący ale okazało sie ze jest jeszcze jeden-zasilający. W aucie nie mam kabelka do zasilania zmieniarki. Dostałem taki kabelek z wtyczką pasującą do zmieniarki ale z wtyczki wychodzą 3 kabelki (czerwono-biały, czerwono-zielony i brązowy) i nie wiem jak to podłączyć zeby nie spalić. Moze ktoś z was szanowni koledzy wie co oznaczają w.w. kabelki i jak je podłączyć. Z góry dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Jesli to oryginalny kabel to raczej nie powinno byc problemu z podłączeniem zobacz moze na realoemie bedzie pokazane to czego potrzebujesz :wink: http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=DT41&mospid=47541&hg=65&fg=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek78 Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Nie do końca o to mi chodziło. Wtyczke mam tylko z jednej strony( przy zmieniarce) a z drugiej musze wpiąć sie w kable.podejrzewam ze są dwa plusy i jeden minus ale nie zaryzykuje. A pytanie brzmi jakimi w jakie sie wpiąć, ale bardzo dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Na PW wysłałem namiary na Sebast'a on bedzie wiedział jak to podłączyć <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek78 Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Okazało się ze z wtyczką poradziłem sobie nawet nawet ale....!!!!!!! Zmieniarka mieli płytami ale z radia nie da sie jej w zaden sposób obsługiwać ani nawet włączyć. Obawiam sie najgorszego... Radio nie steruje zmieniarką. Radio jest na załączonym foto. Może ktoś sie orientuje czy faktycznie jest taka możliwość?? .Pozdrawiam. ZAŁAMANY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Z tego co wiem zeby radio działało ze zmieniarką musi byc w wersji Busines a na focie masz chyba zwykłego reversa :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek78 Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Właśnie kiedyś tez coś tak czytałem w necie i myśle ze masz racje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miniu141 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Witam, podepnę się pod podst kolegi, coby nie zaczynać nowego wątku. Mam mały problemik. Mianowicie zakupiłem do swojego radia BMW BUSINESS RDS - BECKER BE3350 ( 65.12-8 377 005 ), zmieniarkę ( 65.12-8 361 584 ). Niestety po podłączeniu radio nie wykrywa zmieniarki, wszystkie kostki pasują, próbowałem podłączyć na innym kablu i to samo. Czy ktoś miał podobny problem, ewentualnie może ktoś wie czy zmieniarka jest kompatybilna z moim radyjkiem? W Internecie wyczytałem, że w kabelku zasilająco-sterującym jest +, -,i-bus ( odpowiadający najprawdopodobniej za sterowanie ), z tym, nie mam pojęcie gdzie powinien być podpięty . Moja E39 była zakupiona oryginalnie bez zmieniarki i nie miała poprowadzonej instalacji pod nią . Jeśli ktoś byłby w stanie pomóc, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi