CZESKI Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Witam doradzcie: zostawilem na parkingu bryke i ktos mi ja zarysowal, pewnie ciekawy kierowca, rysy sa dosyc glebokie, nizej link do foto, doradzcie jak najtaniej to samemu zrobic, polerka, jakies pasty, kredy???? Fotka rysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Samemu? "Prosze sie przyzwyczaic to już tak zostanie'' Ja tu widze zdarty lakier,więc dla mnie to jest malowanie,ale jak chcesz zaoszczędzić to możesz polerować pastą(np. Gold Car - niedroga,niezła) ale zgubisz tylko te jasne ryski i też nie całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZESKI Opublikowano 31 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 E34-Patryk, kolego a ta czarna plame-tam w drzwiach musialo cos byc ze sie nie poddalo, i taki guz zostal, bo drzwi sa minimalnie ale wgiete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Powiem tak,jestem przeciwny wszelkiego rodzaju kredkom koloryzującym itd.,więc nie powiem Ci żebyś sobie taką kupił i zamazał,ale może ktoś co takimi wynalazkami się bawi Ci podpowie jak tym mazać. Ja bym to malował,ale łatwo sie mówi jak się jest lakiernikiem,nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Patryk ma racje , chwilowo mozesz to czyms przypolerowac zeby tak nie dawało po oczach + cieniutkim pędzelkiem maznąc to gdzie masz gołą blache np cortaninem albo przynajmniej jakas antykorozją i na wiosne się za to zabrac bo wiadomo przez zime jeszcze nie raz mozesz ten element sam lub nie sam zarysowac :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny19 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 mam pytanie ostatnio wyczaiłem na giełdzie paste do polerowania G3 może ktoś takie coś używa ł?? czy warto to wogóle kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 mam paste Farecla G3, dobra do polerki , lekkoscierna pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Witamdoradzcie: zostawilem na parkingu bryke i ktos mi ja zarysowal, pewnie ciekawy kierowca, rysy sa dosyc glebokie, nizej link do foto, doradzcie jak najtaniej to samemu zrobic, polerka, jakies pasty, kredy???? Fotka rysy weź to przejedź pastą polerską, potem kosmetyczną i olej.... normalnie dzisiaj to strach naprawiać auto, poczekaj aż się kto inny załapie (odpukać) i z jego oc poleci... bo wywalisz 200 plnów na lakierowanie... a potem będzie niespodzianka bo jakiś ślepy dziad albo dzika baba znowu gdzieś porysuje na parkingu i szukaj wiatru w polu... mi się już znudziło lakierowanie auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Pasty, kredki ( świecowe :lol: ) i inne takie kasozerne bzdety nic ci nie poradzą. Niech ci w mieszalni namieszają 100 bazy (15z) w twoim kolorze, dolej do niej rozpuszczalnika tak żeby była dosyć zadka i zamocz w niej szmatkę tylko bez przesady po czym zatrzyj nią rysę ( może być wymagane powtożenie tej operacji kilkakrotnie, jak rysa jest bardzo głęboka to możesz użyć pędzelka i trochę gęstszej farby ). Poczekaj chwile żeby baza troszeczkę przysala a potem wypoleruj ja jakaś pasta ( może być ręcznie, co do pasty to ja używam takiego mleczka o nazwie sonax do starszych lakierów, czerwone opakowanie ). Jak na razie to jedyny wyprobowany sposób na takie rysy. Powodzenia <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi