Polus Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam, Mam mały, drobny problem z wyświetlaniem temperatury w mojej E-30. Czy nie orientujecie się, gdzie jest jakiś czujnik lub kabelek odpowiedzialny za poprawność wyświetlania temperatury na zegarku wewnętrznym (elektroniczny). Na moim jest non-stop "-30°C". Jak go podłączyć? Pozdr. polus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 witam!!sprawdż czy niemasz uszkodzonego czujnika temperatury lub przewodów prowadzących do niego.czujnik masz w lewym kanale prowadzącym ze zderzaka na obudowę koła.objawy masz takie jekby kabel sie urwał lub coś niełączyło! <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 tak na 100 % nie widzi czujnika temp. , ja się dostaję tam lewarując, skręcając na max koła, i po odkręceniu osłony można wyjąć kanał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polus Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Dzięki za porady. Nasz kochana, mroźna pogoda nie sprzyja naprawom na świeżym powietrzu Niemniej jednak mam nadzieję, że jakoś dam radę. Pozdr. Polus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Może tam u Was w Katowicach już jest -30, chociaz mrozy zapowiadają dopiero od niedzieli . A tak na poważnie, to jak wspomnieli przedmówcy na 99% to czujnik temperatury. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polus Opublikowano 27 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Znalazłem w lewym kanale prowadzącym ze zderzaka - czarną wtyczkę (luźną), która nie jest podłączona. Tylko do czego mam ją podpiąc??? Czy do podłączenie tego czujnika trzeba coś rozebrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_79 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Dobrze się rozejrzyj po tym kanale, bo gdzies tam powinien być czujnik. To taka mała kosteczka z wystającym na okolo 5 cm słupkiem. Jesli nie możesz znaleźć czujnika, to może się wypiął i zgubił. Możliwe też, że to pusta wtyczka która do niczego nie byla podłączona, a ty jeszcze nie namierzyłeś czujnika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 a ja jeszcze dodam: że czujnik jest zamocowany w kanale ( rurze ) chłodzącym hamulce, i nic nie trzeba rozbierać, powyjęciu kanału ślepy zobaczy czujnik, patrząc od kierowcy to lewy kanał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi