Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

E32 730i Problem z cieknącą nagrzewnicą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem świeżo upieczonym właścicielem BMW E32, gdy kupowałem autko właściciel uprzedzał mnie, że cieknie nagrzewnica i teraz gdy za oknami robi sie coraz chłodniej chciałbym usterkę usunąć. Rozebrałem konsole i zobaczyłem to co na fotce, wygląda na to, że woda wycieka z miejsc w kółeczkach.

Jeden wyciek to jakby z uszczelki (jak i co z nim zrobić pytanie_bmw )

Drugi wyciek to elektrozawór pytanie_bmw (nie mam pewności co to jest w każdym razie dochodzą do niego kabelki)

Czy ktoś wie co z tym zrobić pytanie_bmw

Czekam na wszelkie kostruktywne wnioski i pomysły.

Pozdro <bmw>

Kolego a czy wiesz jak się tą nagrzewnicę wyciąga?

Masz może jakąś ściąge co po koleji odkręcić aby dojść do sedna sprawy?

Nie chciałbym szukać po omacku śrubek i zaczepów ani tymbardziej przypadkowo czegoś uszkodzić.

[ Dodano: 25 Październik 07, 19:02 ]

Już się wszystko wyjaśniło.

Nie trzeba wyciągać całości wystarczy rozebrać od przodu konsole, zdjąć zaczepy i zdemontować przednią ściankę mieszalnika powietrza.

Sama nagrzewnica wychodzi po odpięciu rurek z wodą.

Jakby ktoś miał taki problem to chętnie udziele porady.

Podczas składania porobie dokładne fotki i w razie potrzeby udostępnie potrzebującym.

Pozdro. <bmw>

• 11 miesięcy temu...

Kolego czy masz jeszcze te fotki z demontażu i montażu nagrzewnicy?? Mi pojawił się ostatnio problem parowania przedniej szyby i równocześnie wilgotnej podłogi z tyłu pod nogami pasażera. Podejrzewam nieszczelność nagrzewnicy gdyż przy mocno nagrzanym silniku po włączeniu ogrzewania pare razy zauważyłem że aż para buchnęła z nawiewów. Wlałem uszczelniacz do chłodnicy w układ i parowanie nieco ustało ale muszę usterkę wyeliminować bo zima się zbliża wielkimi krokami a jazda z parującą szybą jest mocno uciążliwa.