addee Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Witam, Jestem świeżo upieczonym właścicielem BMW E32, gdy kupowałem autko właściciel uprzedzał mnie, że cieknie nagrzewnica i teraz gdy za oknami robi sie coraz chłodniej chciałbym usterkę usunąć. Rozebrałem konsole i zobaczyłem to co na fotce, wygląda na to, że woda wycieka z miejsc w kółeczkach. Jeden wyciek to jakby z uszczelki (jak i co z nim zrobić pytanie_bmw ) Drugi wyciek to elektrozawór pytanie_bmw (nie mam pewności co to jest w każdym razie dochodzą do niego kabelki) Czy ktoś wie co z tym zrobić pytanie_bmw Czekam na wszelkie kostruktywne wnioski i pomysły. Pozdro <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 to nie jest elektrozawor tylko czujnik temperatury,sa tam dwa takie. cieknie nagrzewnica,musisz wyjac z auta cala kompletna nagrzewnice i ja rozebrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
addee Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Kolego a czy wiesz jak się tą nagrzewnicę wyciąga? Masz może jakąś ściąge co po koleji odkręcić aby dojść do sedna sprawy? Nie chciałbym szukać po omacku śrubek i zaczepów ani tymbardziej przypadkowo czegoś uszkodzić. [ Dodano: 25 Październik 07, 19:02 ] Już się wszystko wyjaśniło. Nie trzeba wyciągać całości wystarczy rozebrać od przodu konsole, zdjąć zaczepy i zdemontować przednią ściankę mieszalnika powietrza. Sama nagrzewnica wychodzi po odpięciu rurek z wodą. Jakby ktoś miał taki problem to chętnie udziele porady. Podczas składania porobie dokładne fotki i w razie potrzeby udostępnie potrzebującym. Pozdro. <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rumcajs Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Kolego czy masz jeszcze te fotki z demontażu i montażu nagrzewnicy?? Mi pojawił się ostatnio problem parowania przedniej szyby i równocześnie wilgotnej podłogi z tyłu pod nogami pasażera. Podejrzewam nieszczelność nagrzewnicy gdyż przy mocno nagrzanym silniku po włączeniu ogrzewania pare razy zauważyłem że aż para buchnęła z nawiewów. Wlałem uszczelniacz do chłodnicy w układ i parowanie nieco ustało ale muszę usterkę wyeliminować bo zima się zbliża wielkimi krokami a jazda z parującą szybą jest mocno uciążliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi