markoz Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 BMW320D E-46.mam problem z moja betka!!!od jakiegos czasu bardzo spadla moc silnika i slysze jakies stukanie w silniku-tak jakby cykanie.Stukanie sie nasila kiedy przyspieszam albo pod gorkeNa zimnym silniku jest troszke ciszej.CO TO MOZE BYC?czy jest mozliwe ze pasek rozrzadu przeskoczyl.czy po podlaczeniu pod kaputer bedzie mozna stwierdzic co to jest?jesli ktos sie orietuje co to moze byc bardzo prosze o pomoc.WIELKIE DZIEKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymati Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Mam taki sam problem w e36, przyczyna spadku mocy jest slabe cisnienie, mierzylem i az sie przerazilem, a stukaja najparwdopodobniej zawory. Wydaje mi sie ze twoj silnik potrzebuje kapitalnego remontu tak jak i moj ale niech sie wypowiedza na ten temat inni. Czy wymieniales olej? jaki masz przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 musisz pojechac na komputer,wyglada na to ze sinik chodzi w trybie awaryjnym. diesel jak ma przestawiony moment wtrysku to chodzidosyc glosno. a swieci jakas kontrolka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markoz Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 niema odejscia zmiejsca jak mu cisne do dechy jak powoli go wkrece na wyrzsze obroty to jakos jedzie.poprostu musze kontrolowac pedal gazu jak cisne nieco bardziej muli jak popuszcze zbiera sie lepiej.jak przyspieszam slychac cykanie i jakby zasysalo z kas powietrze.Nie swieci zadna kontrolka od silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 niema odejscia zmiejsca jak mu cisne do dechy jak powoli go wkrece na wyrzsze obroty to jakos jedzie.poprostu musze kontrolowac pedal gazu jak cisne nieco bardziej muli jak popuszcze zbiera sie lepiej.jak przyspieszam slychac cykanie i jakby zasysalo z kas powietrze.Nie swieci zadna kontrolka od silnika może dostaje lewe powietrze ? może przewody podciśnienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Mysle ze nie ma sie co zastanawiać tylko podjechać na komputer i jestem przekonany ze wszystko sie wyjasni. Przyczyn moze być wiele i nie koniecznie musisz sie strasznie bać. Koniecznie napisz co bylo jak sie z tym uporasz! Pozdrawiam i trzymam kciuki zeby to byla blachostka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin E46 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Po ostrej jeżdzie gas odrazu silnik to turbine zmienisz jeszcze raz :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 moze wlasnie turbinka siedzi albo kuler masz dziurawy albo weze od niego albo.....jedz na kompa,to nie boli :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ldominik Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 to może byc wina przepływomierza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin E46 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Przeplywomierz by stukal??? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ldominik Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 stukał nie bedzie ale u mojego kolegi spadła moc i dziwnie pracował silnik po wymianie przepływomierza było ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Przeplywomierz by stukal??? :mrgreen:gdzie przeplywomierz by stukal!? sterownik dzieki jego danym reguluje dawke paliwa i kat wtrysku i jesli poda bledne dane to diesel bedzie glosno pracowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin E46 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Pytanie było lekko złośliwe :roll: A o błędnych danych z przepływomierza i skutkach wiem :mrgreen: bmw_beer :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1976 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 może palne teraz głupotę ale ja straciłem dużo mocy i silnik też cykał przez pierdołę uszczelka pod kolektorem wydechowym była uszkodzona i to co miała dostać turbina wywalane było poza kolektor i szczerz mówiąc zauważyłem to dopiero wtedy jak uszczelkę wypchało całkiem pod dwoma wylotami po wymianie uszczelek wszystko wróciło do normy a turbina pracuje jak rakieta <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi