abnamro Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Mam dwa pytania dotyczace obslugi dwoch rzeczy w E39 (1999r) Pierwsza kwestia to REST. Opowiedzcie jak to działa i jak sie zalacza? Tzn wiem ze jest aktywna ta funkcja jak jest chłodniej. Wiec dzis kiedy bylo 9,5 stopnia a moze i w porywach mniej wciskałem guzik REST i nic sie nie działo (dioda nie swiecila), wiec mam pytanie czy moze ona działa przy okreslonej konfiguracji (np wlaczona klima, albo ustawienie temp, albo nawiewow) - poprostu nie wiem jak to zalaczyc, a moze mam to zepsute... Druga kwestia to sensor deszczu. I tu tez zastanawiam sie czy przypadkiem nie jest on zepsuty, no albo jestem młotek i nie umiem go aktywowac. Lałem wodą po szybie (czarne miejsce za lusterkiem) i nic... doradzano mi aby przelaczyc wajche wycieraczek i 1 pozycje w gore i wtedy zalacza sie standardowy motyw przerywany (dziala czy jest deszcz czy nie) Help me Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Mam dwa pytania dotyczace obslugi dwoch rzeczy w E39 (1999r)Pierwsza kwestia to REST. Opowiedzcie jak to działa i jak sie zalacza? Tzn wiem ze jest aktywna ta funkcja jak jest chłodniej. Wiec dzis kiedy bylo 9,5 stopnia a moze i w porywach mniej wciskałem guzik REST i nic sie nie działo (dioda nie swiecila), wiec mam pytanie czy moze ona działa przy okreslonej konfiguracji (np wlaczona klima, albo ustawienie temp, albo nawiewow) - poprostu nie wiem jak to zalaczyc, a moze mam to zepsute... Help me U mnie tez to nie dziala albo jestem mlotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnamro Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Hey Tomski. A czujnik deszczu masz?? Dziala Ci?? Jak tak to powiedz jak go uaktywniasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Niestety kiedy moj samochod powstawal nie wynaleziono jeszcze czujnikow deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo 520 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Cześć, Funkcja REST uaktywnia się tylko na wyłączonym silniku np. gdy stoisz na przejeździe kolejowym i są spełnione dwa warunki po 1 na zewnątrz jest poniżej 15'C po 2 silnik jest na tyle dogrzany, że może oddać zapas ciepła na nagrzewnicę dmuchawy, zapala się wtedy dioda przy guziku. Zazwyczaj w mieście lub na krótkich trasach nie uda Ci się uaktywnić tej funkcji. Co do czujnika deszczu to u mnie go brak :cry: Pozdro Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnamro Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Dzieki Pablo za pomoc! Działa funkcja bez zarzutu. Dzis przetestowałem. Ale stwierdzic musze ze silnik musi byc dosc dobrze nagrzany. Ale ciekawa funkcja, tylko ciekawi mnie ile to potrafi skutecznie dogrzewac . W zime to pewne przetestuje. Jeszcze tylko kwestia czujnika deszczu. Moze ktos jednak go ma i uzywa?? To moze opisze jak on działa... Dzieki z góry!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi