Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Jaki maksymalny mandat zapłaciliście i za co?

Jay

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam ten temat ponieważ jestem niezmiernie ciekaw czy komuś udało się zapłacić wyższy mandat niż mi.Otóż wracajac z Norwegii tuż przed promem już na terenie Szwecji miałem wątpliwą przyjemność spotkać się z tamtejszą policją.Otóż panowie w nieoznakowanym Saabie złapali mnie na radar podczas mojego zbyt szybkiego przejazdu przez wioskę.Na ograniczeniu 50 km/h jechałem sobie spokojnie 74 km/h. I jaki mandat zapłaciłem....? 1400zł gotówką. uklon_bmw

Ciekaw jestem ile wy musieliście oddać policji za niewinne wykroczenia?

No prosze Oskar czyli nie jestem jednak rekordzistą w kwestii wysokości mandatu bmw_beer

to była moja głupota :roll:

dzien wczesniej w drodze do PZU spotkałem kolesia z czasów szkolnych

wyciagna mnie na jednego bmw_beer ale na jednym sie nie skonczyło :lol:

w nastepny dzien (ten pechowy) :evil:

jechałem na bielany troche za szybko i mnie drogówka złapała...

a ja byłem swiecie przekonany ze dzien wczesniej zapłaciłem to OC :?

i tu jest kolejny przykład co alkochol robi z człowiekiem :oops:

pozdrawiam <bmw_1>

co 1700zl za brak oc?? lol ja ostatnie poltora miesiaca bez jezdzilem ehh ;/ fuks..

nie ciesz się kolego za szybko... Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny ma prawo karać wstecz za brak polisy OC. możesz nawet za dwa lata dostać pismo o zapłacenie kary - zazwyczaj jest to ok 2000 zł kary przy sporym opóźnieniu. dokladnie wyglada to tak: Jeżeli z wykupieniem OC spóźniliśmy się do trzech dni, zapłacimy 20 proc. w/w opłaty, gdy 14 dni -50 proc., 100 proc., czyli karę w pełnej wysokości (500 euro) zapłacimy, gdy jeździmy bez ubezpieczenia OC dłużej niż dwa tygodnie.

co 1700zl za brak oc?? lol ja ostatnie poltora miesiaca bez jezdzilem ehh ;/ fuks..

nie ciesz się kolego za szybko... Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny ma prawo karać wstecz za brak polisy OC. możesz nawet za dwa lata dostać pismo o zapłacenie kary - zazwyczaj jest to ok 2000 zł kary przy sporym opóźnieniu. dokladnie wyglada to tak: Jeżeli z wykupieniem OC spóźniliśmy się do trzech dni, zapłacimy 20 proc. w/w opłaty, gdy 14 dni -50 proc., 100 proc., czyli karę w pełnej wysokości (500 euro) zapłacimy, gdy jeździmy bez ubezpieczenia OC dłużej niż dwa tygodnie.

Nie no czekaj czekaj, kare raczej mozna poniesc za JAZDE bez oc, kto powiedzial ze jezdzilem.. nie wierze ze jest mozliwa taka kara...

i tu się mylisz, karę możesz dostać również za brak OC - nawet jeśli auto stoi na cegłach w stodole to póki jest niewyrejestrowane to musi posiadać OC - takie są przepisy

np mój kuzyn sprzedał jakoś 5 lat temu celice która od dwóch miesięcy nie posiadała ważnego OC i stała na terenie prywatnym. a teraz go fundusz gwarancyjny ściga. on akurat się wyłga , bo sprawa jest przedawniona, ale trzeba mieć świadomość, że mogą Cie dorwać za coś takiego

Dokladnie - nawet jesli samochod nie ma kol i jest buda dla psa - musi byc oplacone OC.

Przyklad: samochod stoi na ogrodzie, sasiad szedl po piwo do sklepu i przypadek chcial ze samochod wlasnie spadl z kolkow prosto na noge sasiada - w takim przypadku koszty leczenia pobierane sa z OC pojazdu, jesli OC nie ma, a sasiad jest upierdliwy - poczujemy po wlasnej kieszeni.

ja jeszcze nie dostalam mandatu bo nie bylo za bardzo okazji ale mialam kiedys praktyki w dziale mandatow w Urzedzie Wojewodzkim we Wroclawiu... jak bym Was wczesniej znala to wrzucilabym wasze mandaty do niszczarki hehe... a tak pozatym to najwiekszy mandat przez cale moje praktyki byl na kwote 1200zl... wiec nie jest chyba tak zle z kierowcami we Wroclawiu ;)

• 1 miesiąc temu...
Zakładam ten temat ponieważ jestem niezmiernie ciekaw czy komuś udało się zapłacić wyższy mandat niż mi.Otóż wracajac z Norwegii tuż przed promem już na terenie Szwecji miałem wątpliwą przyjemność spotkać się z tamtejszą policją.Otóż panowie w nieoznakowanym Saabie złapali mnie na radar podczas mojego zbyt szybkiego przejazdu przez wioskę.Na ograniczeniu 50 km/h jechałem sobie spokojnie 74 km/h. I jaki mandat zapłaciłem....? 1400zł gotówką. uklon_bmw

Ciekaw jestem ile wy musieliście oddać policji za niewinne wykroczenia?

2200 zł w przeliczeniu na PeeLeNy ;)

Gdzie ? Holandia, za co ? Ano za to, że nie wiedziałem, że te śliczne blondynki w porshe 911 z którymi twardo się ścigałem za pomocą puga 605 3.0 V6 - było w co depnąć - to policjantki w radiowozie... minęło parę ładnych lat, pamiętam do dzisiaj <bmw_4>