E34-Patryk Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Jakby ktoś pytał ile pali E36 z 2litrowym motorem,150kucy to sprawna nie wiem,a z uszkodzoną sondą lambdą tyle co w tytule. 21litrów Pb95 na 100km. Wychodzi prawie 1zł na km. Wczoraj wymieniłem sondę,narazie nie wiem czy coś sie zmieniło. Chwilowo mam inne wydatki i nie zaleje 50litrów żeby sprawdzić ile spali,ale jak sprawdze to dam znać czy warto wymieniać sondę. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 no to jak sie nic nie zmieni to pewnie mocno depczesz? mojej sie nie udalo tyle wciagnac happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Przy "odpowiednim" stanie lambdy nawet moje 1.6 pali 10/100 :wink: ,a wcale mocno nie deptam :wink: A tak poważnie - to musiałbyś cały czas pow. 3tys. obr/min jeździc, żeby miec 21L :shock: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 18 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Deptałem dość mocno,kręciłem ją na asfalcie,ale głównie to ze względu na to,że autko jeździło w trybie awaryjnym. Na diagnostyce wyszło,że wszystkie wtryski są uszkodzone,a to nie prawda,tylko przelewały strasznie,bo lambda nie podawała jak mają dawkować. Przejechałem 30km i już widzę,że inaczej wskazówka od paliwa spada. Wcześniej leciała jakby dziura w baku była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 to teraz jak mniej bedzie paliła to ty ja zajezdzisz biedna bunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 23 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 150km - 16 litrów :mrgreen: Co Wy na to? Dodam,że technika jazdy "staruszek za kółkiem". Kręciłem do 2.5tyś.i zmiana na bieg wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 A ja zatankowałem na Bielanach do pełna i pojechałem do Katowic (A4) Przejechałem 190 km i od razu zatankowałem znowu do pełna - weszło 18 L - średnia prędkośc 130 km/h. Jest w tym jeden haczyk - za litr zapłaciłem 2.09 PLN :mrgreen: 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 16l/150km to niezle... ale ja zauwazylem ze moja 320 nie lubi takiej jazdy i wciaga wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapa Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 mam pytanie jak napisałem gaz to dla mnie czarna magia :oops: jazda miejska (w 70 %) i trasa (30 %) zbiornik zatankowany do pełna (licznik wyzerowany) przejechane 320 km - tankowanie ponowne do zbiornika wchodzi 38 litrów. Pytanie do Was zostawić czy coś zmieniać ? Dużo żre czy nie - silnik 1,6, jazda bez szaleństw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 mam pytanie jak napisałem gaz to dla mnie czarna magia :oops: jazda miejska (w 70 %) i trasa (30 %) zbiornik zatankowany do pełna (licznik wyzerowany) przejechane 320 km - tankowanie ponowne do zbiornika wchodzi 38 litrów. Pytanie do Was zostawić czy coś zmieniać ? Dużo żre czy nie - silnik 1,6, jazda bez szaleństw Jaka generacja instalacji LPG ?? prosta czy sekwencja ?? na tych I i II generacji pali więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapa Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 wstyd, wstyd, wstyd :oops: :oops: powiedzieć ale nie mam pojęcia wiem tylko, że montowana była w zeszłym roku i jest firmy Lovato a po czym można to rozpoznać :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 mam pytanie jak napisałem gaz to dla mnie czarna magia :oops: jazda miejska (w 70 %) i trasa (30 %) zbiornik zatankowany do pełna (licznik wyzerowany) przejechane 320 km - tankowanie ponowne do zbiornika wchodzi 38 litrów. Pytanie do Was zostawić czy coś zmieniać ? Dużo żre czy nie - silnik 1,6, jazda bez szaleństw wiec pali 10-12 w miescie wychodzi ze ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 mam pytanie jak napisałem gaz to dla mnie czarna magia jazda miejska (w 70 %) i trasa (30 %) zbiornik zatankowany do pełna (licznik wyzerowany) przejechane 320 km - tankowanie ponowne do zbiornika wchodzi 38 litrów. Pytanie do Was zostawić czy coś zmieniać ? Dużo żre czy nie - silnik 1,6, jazda bez szaleństw wg mnie troszeczke za duzo taka 1.6 powinna w 10 l sie miescic i to przy lekko sportowej jezdzie silnik m10 1.8 spala srednio ok9lgazu Jakby ktoś pytał ile pali E36 z 2litrowym motorem,150kucy to sprawna nie wiem,a z uszkodzoną sondą lambdą tyle co w tytule. 21litrów Pb95 na 100km. Wychodzi prawie 1zł na km. Wczoraj wymieniłem sondę,narazie nie wiem czy coś sie zmieniło. Chwilowo mam inne wydatki i nie zaleje 50litrów żeby sprawdzić ile spali,ale jak sprawdze to dam znać czy warto wymieniać sondę jak kiedykolwiek nawali wam sonda a bedziecie mieli inne wydatki zawsze mozna zdemontowac sterowanie na wezu i zastosowac srubke zwana "registrem" na wezu ktory laczy parownik z mikserem po czym nalezy przeregulowac gaz jak ktos umie no to samemu jak nie to niestety do gazownika pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi