Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Szukam ludzi którym płyn spryskiwaczy uszkodził lakier/szybę

borsuk

Rekomendowane odpowiedzi

Walczę z producentem płynu do spryskiwaczy. Jak dotychczas namierzyłem 2 osoby które mają takie same uszkodzenia po płynie jak ja.

Wygląda na to że płyn ów reaguje z ciemnym lakierem metallic. Również na szybie pozostają niejako wypalone ślady, trudne do usunięcia.

Jeśli ktoś ma coś takiego na swoim aucie, lub ktoś ze znajomych ma coś podobnego proszę o kontakt. Dobrze by było żeby dana osoba potrafiła

jednoznacznie wskazać "sprawcę". Nie mogę podać niestety nazwy firmy ani produktu (straszą mnie krokami prawnymi). Chodzi jednak

o tanią "nanotechnologię" z supermarketu.

Spryskiwacz prawy

spryskiwaczpvz6.th.jpg

Spryskiwacz lewy

spryskiwaczlzl2.th.jpg

spryskiwacze szyba

calaszybawv2.th.jpg

szyba dach

szyba1ib7.th.jpg

pracuje w montazu inst.gazowych! przewija sie u nas duzo aut! wczoraj mielismy audi A8, caly czas smierdziało jak by sie kwas wylał ale aku ma w bagazniku i doszlismy co to tak cuchnie to ze zbiorniczka od spryskiwaczy smierdziało jak by ktos kwasu nalał! moze to tez jakis kiepski płyn! ale wiecej ci nie pomoge!

Miałem dokładnie tak samo, te przebarwienia po najlepszym myciu na myjni nie zejdą.

U mnie się porobiły za spryskiwaczami i na ramie od drzwi kierowcy.

Winny - płyn od spryskiwaczy, marki w tej chwili nie pamiętam bo nie zwracałem uwagi co za szit kupuję, w każdym bądź razie nie najtańszy tylko taki średniocenowy i z zapachem...

Tylko teraz w sumie nie dam głowy uciąć czy stało się to przez letni czy przez zimowy płyn.

Sprawę olałem, kupiłem pastę koloryzującą, z rodzaju delikatnie ściernych, bardzo delikatnie i się zmyło.

A teraz płyn do spryskiwaczy robie sobie sam :)

Pozdrawiam

Jeśli kolega borsuk jest pewny że to przez ten płyn sie stało więc nie rozumiem czemu mniałby nie podawać nazwy firmy która ten szit wypuściła na rynek i jeszcze w dalszym ciągu napijać portfel szefostwu.

Chyba że nie jest pewien i sie obawia konsekwencji które mogą go bardzo drogo kosztować.

Borsuk (straszą gadką o sądzie)-jesteś klientem ,który nabył ten shit w sklepie,więc spokojnie możesz wydać swoją prywatną opinię na temat produktu jaki stosujesz!

A że u Ciebie przez ten płyn(foto jakie zamieściłeś)zniszczył się lakier to również jest Twoja opinia a takie straszenie-liczą ,że dasz na luz i odpuścisz.

P.S.w Jednym z numerów "Auto Świat" porównywano rózne płyny m.in do spryskiwaczy i nie o każdym pisano dobrze.Wystawiano opinie do wiadomości publicznej kierowców.Ty również możesz to zrobić.

Borsuk (straszą gadką o sądzie)-jesteś klientem ,który nabył ten shit w sklepie,więc spokojnie możesz wydać swoją prywatną opinię na temat produktu jaki stosujesz!

A że u Ciebie przez ten płyn(foto jakie zamieściłeś)zniszczył się lakier to również jest Twoja opinia a takie straszenie-liczą ,że dasz na luz i odpuścisz.

P.S.w Jednym z numerów "Auto Świat" porównywano rózne płyny m.in do spryskiwaczy i nie o każdym pisano dobrze.Wystawiano opinie do wiadomości publicznej kierowców.Ty również możesz to zrobić.

I tu się zgadzam z dzikim że to jest tylko strzaszenie coby sprzedaż im nie spadłą bo szef nie będzie mniał na luksusową wille i PorscheS carrera 4.

Powinni do bańki z płynem dodawać pastę do polerowania gratis,a jak ktos kupuje taką 5-litrową to adres jakiegoś lakiernika. A poważnie to napisz do kogoś z nas co to za firma,a ten ktos napisze na forum,żebyśmy też sie nie wpakowali w to gówno.

Ależ wy lenie jesteście.... albo innych for nie czytacie :mrgreen:

No nie ważne. Kopiuj wklej jeszcze u mnie działa :

Dowcip polega na tym ze znajomy używal tego samego plynu na takim

samym lakierze (kosmos szwarc) i nic mu nie było. Co więcej, nie spotkałem

dotychczas płynu który powodował że robactwo nie zostawało na szybie, a

ten sprawował się rewelacyjnie.

Podejrzewam ze trafiłem po prostu na wadliwa partię płynu, lub też

ekstremalne temperatury na wczasach (rekord to 42st. wg termometru

pokładowego) sprawiły ze płyn który robi psik psik jak się nim pryska po

szybie ;) zadziałał tak jak zadziałał.

O ile z lakieru zejdzie polerką o tyle szyba wydaje się być wypalona, i nawet

wodny 2500 (a potem 1000) tego nie ugryzł....

• 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...

Witam wszystkich,

Mam to samo na swoim wozie maska i dach i szyba zupelnie wypalona.Plyn kupilem w maju i wlasnie reklamuje go w markecie a firma produkujaca to ustrojstwo to nic innego jak Psik-Psik a teraz kich kich :-).

Nie odpuszcze i walczyl bede,mam paragon i opakowanie i plyn tez mi sie ostal.Sam zrobolem proby na innych czesciach nadwozia i efekt tzw wypalanie zaistnial.

Jakby cos to odpowiem na pytania.