olaf Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Witam! mam pytanko niepali mi sie wcale kontrolka od silnika czy to coś powaznego czy tylko zarówka jest wypalona i to odpoczątku jak kupiłem ten bmke samochod jezdzi normalnie co o tym sądzicie. p.s jak ktoś by miał zdjęcie jake kontrolki zapalają sie u niego po przekreceniu kluczyka to był bym wdzięczny POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 ale tam niema zadnych kontrolek od silnika! o jaka ci chodzi? po przekreceniu kluczykiem powinno ci sie palic: smarowanie,ładowanie,ABS jak posiadasz,poducha jak posiadasz,chamulec reczny, zuzycie klocków! ale one powinny gasnac po odpaleniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaf Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 ale tam niema zadnych kontrolek od silnika! o jaka ci chodzi? po przekreceniu kluczykiem powinno ci sie palic: smarowanie,ładowanie,ABS jak posiadasz,poducha jak posiadasz,chamulec reczny, zuzycie klocków! ale one powinny gasnac po odpaleniu! Chodzi mi o narysowany silnik jest na tablicy tyle ze sie nigdy nie zapala . bo myslałem moze ze sprzedawca coś manipulował ze ja odłaczył czy coś. poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 pierwsze słysze o takiej kontrolce w bmw! w oplu to widziałem takie konntrolki ale w bmw nie widziałem! moze ktos mnie poprawi! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Niestety nie mogę znaleźc schematu ze wszystkimi włączonymi kontrolkami, ale mam te fotkę. Czy mógłbyś zaznaczyc w paint'cie miejsce tej kontroli na desce rozdzielczej ?? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olaf Opublikowano 7 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Niestety nie mogę znaleźc schematu ze wszystkimi włączonymi kontrolkami, ale mam te fotkę. Czy mógłbyś zaznaczyc w paint'cie miejsce tej kontroli na desce rozdzielczej ??Pozdr. Dzieki za odp jutro zrobie zdj i zaznacze gdzie ona jest Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Hmmm - jeżeli nie świeci się kontrolka silnika to dobrze! Taka kontrolka oznacza, że silnik pracuje w trybie awaryjnym i jak się świeci, to znaczy że coś jest nie tak. Z resztą nie jestem pewien czy w BMW jest coś takiego, bo nigdy nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Jest kontrolka CHECK pomarańczowa,na środku zegarów. Jak sie pali to znaczy że komp.wyłapał jakiegoś błęda. Można nawet samemu odczytać kod błędu i sprawdzić co jest uszkodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT VIP83 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 podepne sie pod temat moze stary ale mialem wlasnie takie problemy,ale kolegajavascript:em('E34-Patryk, ')pisze ze mozna samemu odczytac kod bledu!moze wyjasni ktos jak mozna zrobic to w BMW e46 318i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Jest to kontrolka serwisowa i w żadnym BMW nie zapala się przy odpalaniu i w ogóle nigdy się nie zapala)na pewno w oplu.Standardowo w e36 powinny zapalić się:Ręczny,czujnik zużycia hamulców,Poducha(jeśli jest),ABS (jeśli jest),czujnik ciśnienia oleju,ładowanie alternatora,nie zapięte pasy bezpieczeństwa(nie była we wszystkich wersjach) <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT VIP83 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 NO ale u mnie w E46 zapala sie przy przekreceniu kluczyka w pozycji 2 i gasnie po rozruchu silnika jezeli wszystko jest ok.ale ostatnio chyba cos jest nie tak bo pojawia sie taki blad CARBURETOR SYSTEM 1 (failure)] zdaniem wikipedii CARBURETOR=gaźnik i moj mechanik nie wie co moze byc konkretna przyczyna! Jezeli ktos mial taki przypadek w E46 318i z 2001 roku to prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 ABS (jeśli jest) a ABS nie był w e36 przypadkiem, takim samym standardem, jak wspomaganie i elektryczne lusterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi