Iskra_Pszczyna Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Jak komuś zależy na spalaniu to można kupić jakiegoś diesla. Jak komuś zależy na spalaniu to nie kupuje BMW. Tylko niech kupi sobie sobie jakieś Audi albo Volkswagena jak go oczywiście stać. Potem kupują ludzie BMW i szpanują bo ma naklejkę LPG :evil: Jak by ktoś był dobrze wtajemniczony w temacie gazu to wiedziałby, że silniki BMW cierpią na gazie. I taka jest prawda. Pozdro <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Jak komuś zależy na spalaniu to nie kupuje BMW. Tylko niech kupi sobie sobie jakieś Audi albo Volkswagena jak go oczywiście stać. Potem kupują ludzie BMW i szpanują bo ma naklejkę LPG :evil: Jak by ktoś był dobrze wtajemniczony w temacie gazu to wiedziałby, że silniki BMW cierpią na gazie. I taka jest prawda. Pozdro <bmw> Jakoś jestem wtajemniczony(25kkm na gazie) i póki co nie zauważyłem żeby silnik cierppiał na gazie, wogóle nie zauwazyłem żadnej różnicy poza grubością portfela, która nie zmniejsza się w szaleńczym tempie. Myślisz że z hasła przewodniego BMW "Freude am fahren" bardziej skorzystasz Ty robiąc 10kkm czy ja robiąc ich koło 20, jednocześnie nie odczuwając różnciy w osiagach między Pb a LPG?? :> Ale nie otym tutaj mowa.... M3 się nie gazuje, zacznijmy od tego. Ceny części są duże bo jak już ktoś pisał dostepne są chyba tylko oryginały. Do tego słyszałem że eMkę można relatywnei szybko zajeździć jak się z nią nieumiejętnie postepuje ipróbuje na niej oszczędzać(lejąc np olej słabej jakości). Co do spalania...... Bądźmy poważni, mają ponad 300KM pod maską nie będziesz startował sprintem spod każdych świateł, ale jak się trafi ktoś w golfie to przeciez mu nei popuścisz Dlatego myślę że realne spalanie w mieście w okolicy 20l/100km może być normalne. Chyba że kupisz eMkę i gaz będziesz tylko muskał żeby się toczyła, ale to wtedy kup sobie 328 i zagazuj to przynajmniej pośmigasz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iskra_Pszczyna Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Ja osobiście wole ale żeby mi palił 30l/100km niż miałbym jeździć na gazie. Ale to już każdy ma swoją opinie o gazie. Ja jestem na nie Ty jest zwolennikiem gazu i niech juz tak pozostanie <bmw_2> Pozdro <bmw> bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 e36 m3 - marzenie kiedys tez uzbieram napewno na taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Iskra_Pszczyna częściowo masz racje,ale tylko częściowo. Moja poprzednia buma była zagazowana,kichała,nie jeździła jak na benzynie,ale jak masz już troche lat i rodzice Cie nie utrzymują to wielka różnica jest czy auto pali 15 benzyny czy 15 gazu(średnio tyle mi piąteczka paliła) Jesteś jeszcze w wieku gdzie nie płacisz za mieszkanie,jedzenie,gaz,prąd,ogrzewanie itd.jak zaczniesz to zrozumiesz o czym pisał Byq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Hyhyhy Nie mogłem sobie odmówić http://motoryzacja.interia.pl/samochody/prototypy/news/seledynowy-potwor-na-gaz,973441 Ciekawe co teraz usłyszymy od zagorzałych przeciwników LPG w BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Hhehehe - nooo silnik od M5 do E90 coupe jeeee :mrgreen: no idealna na polskie warunki <bmw_1> uklon_bmw Przy obecnej technologi wtrysków wielopunktowych sterowanych komputerem w zasadzie nie ma różnicy rodzaj paliwa :mrgreen: <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 O moi mzdaniem i tak bez sensu pchac LPG do takiego auto. Bo jak stac cie na E90 zwlaszcza z motorem od M5 to i stac cie na PB :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 O moi mzdaniem i tak bez sensu pchac LPG do takiego auto.Bo jak stac cie na E90 zwlaszcza z motorem od M5 to i stac cie na PB :!: Podzielam Twoje zdanie ENZO - LPG w M5 lub M3 to przesada <bmw_2> :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 tu akurat to nie jest raczej kwestia czynnikow ekonomicznych, tylko ekologicznych i technologicznych... bo po co takie prototypy jak Saab BioPower, BMW na wodor i inne dziwne hybrydy... praktycznie kazdy powazny koncern wydaje mase kasy na prace nad silnikami w wykozystaniem paliw alternatywnych, a auta tego typu nigdy nie sa tanie... wiec ACS pokazalo, ze mocne auto tez moze jezdzic na gazie, lamiac pewien utarty poglad, ze bmw nie lubi LPG... zasoby ropy naftowej predzej czy pozniej sie skoncza, co wtedy? trzeba bedzie jezdzic na tym co bedzie dostepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Dokładnie jak pisze Mirek. Oczywiście, szczególnie w Polsce jesli chodzi o LPG to myślę że bardzo niewiele osób myślało o ekologi zakładając szambo, ale na ten przykład w Niemczech, gdzie też koszt utrzymania takei auta jest tańszy, jest dużo większa świadomość ekologiczności gazu, dlatego że ichnia wysokość ubezpieczenia zalezy także od tego co wydzialają ich auta w spalinach. Spaliny po LPG są czystsze i Niemcy mają poważne bonusy od państwa za to że są w stanie wydać dodatkowe pieniądze "na ekologię" U nas niestety państwo kombinuje jak tu dowalić większą akcyzę na ekologiczne paliwo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi