Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

e36 M3

dj_drops

Rekomendowane odpowiedzi

Jak komuś zależy na spalaniu to można kupić jakiegoś diesla.

Jak komuś zależy na spalaniu to nie kupuje BMW. Tylko niech kupi sobie sobie jakieś Audi albo Volkswagena jak go oczywiście stać. Potem kupują ludzie BMW i szpanują bo ma naklejkę LPG :evil: Jak by ktoś był dobrze wtajemniczony w temacie gazu to wiedziałby, że silniki BMW cierpią na gazie. I taka jest prawda.

Pozdro <bmw>

Jak komuś zależy na spalaniu to nie kupuje BMW. Tylko niech kupi sobie sobie jakieś Audi albo Volkswagena jak go oczywiście stać. Potem kupują ludzie BMW i szpanują bo ma naklejkę LPG :evil: Jak by ktoś był dobrze wtajemniczony w temacie gazu to wiedziałby, że silniki BMW cierpią na gazie. I taka jest prawda.

Pozdro <bmw>

Jakoś jestem wtajemniczony(25kkm na gazie) i póki co nie zauważyłem żeby silnik cierppiał na gazie, wogóle nie zauwazyłem żadnej różnicy poza grubością portfela, która nie zmniejsza się w szaleńczym tempie.

Myślisz że z hasła przewodniego BMW "Freude am fahren" bardziej skorzystasz Ty robiąc 10kkm czy ja robiąc ich koło 20, jednocześnie nie odczuwając różnciy w osiagach między Pb a LPG?? :>

Ale nie otym tutaj mowa....

M3 się nie gazuje, zacznijmy od tego.

Ceny części są duże bo jak już ktoś pisał dostepne są chyba tylko oryginały.

Do tego słyszałem że eMkę można relatywnei szybko zajeździć jak się z nią nieumiejętnie postepuje ipróbuje na niej oszczędzać(lejąc np olej słabej jakości).

Co do spalania......

Bądźmy poważni, mają ponad 300KM pod maską nie będziesz startował sprintem spod każdych świateł, ale jak się trafi ktoś w golfie to przeciez mu nei popuścisz ;)

Dlatego myślę że realne spalanie w mieście w okolicy 20l/100km może być normalne.

Chyba że kupisz eMkę i gaz będziesz tylko muskał żeby się toczyła, ale to wtedy kup sobie 328 i zagazuj to przynajmniej pośmigasz :)

Pozdrawiam

Iskra_Pszczyna częściowo masz racje,ale tylko częściowo. Moja poprzednia buma była zagazowana,kichała,nie jeździła jak na benzynie,ale jak masz już troche lat i rodzice Cie nie utrzymują to wielka różnica jest czy auto pali 15 benzyny czy 15 gazu(średnio tyle mi piąteczka paliła) Jesteś jeszcze w wieku gdzie nie płacisz za mieszkanie,jedzenie,gaz,prąd,ogrzewanie itd.jak zaczniesz to zrozumiesz o czym pisał Byq.

tu akurat to nie jest raczej kwestia czynnikow ekonomicznych,

tylko ekologicznych i technologicznych... bo po co takie prototypy jak Saab BioPower,

BMW na wodor i inne dziwne hybrydy... praktycznie kazdy powazny

koncern wydaje mase kasy na prace nad silnikami w wykozystaniem

paliw alternatywnych, a auta tego typu nigdy nie sa tanie... wiec ACS

pokazalo, ze mocne auto tez moze jezdzic na gazie, lamiac pewien

utarty poglad, ze bmw nie lubi LPG...

zasoby ropy naftowej predzej czy pozniej sie skoncza, co wtedy?

trzeba bedzie jezdzic na tym co bedzie dostepne ;)

Dokładnie jak pisze Mirek.

Oczywiście, szczególnie w Polsce jesli chodzi o LPG to myślę że bardzo niewiele osób myślało o ekologi zakładając szambo, ale na ten przykład w Niemczech, gdzie też koszt utrzymania takei auta jest tańszy, jest dużo większa świadomość ekologiczności gazu, dlatego że ichnia wysokość ubezpieczenia zalezy także od tego co wydzialają ich auta w spalinach.

Spaliny po LPG są czystsze i Niemcy mają poważne bonusy od państwa za to że są w stanie wydać dodatkowe pieniądze "na ekologię" ;)

U nas niestety państwo kombinuje jak tu dowalić większą akcyzę na ekologiczne paliwo :|

Pozdrawiam