Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

stereotyp dresa??

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Kupując nasze samochody wszyscy byliśmy (powinniśmy) świadomi opinii o kierowcach <bmw>

Niestety wielu potwierdza te stereotypy. Wielu chce się dowartościowac, popisac czy co im jeszcze do łba pustego strzeli...

Zauważcie, że jeśli jest wypadek to w TV jest komentarz "zderzyło się ileś tam aut" , ale jeśli było <bmw> to w TV słyszymy "kierowca BMW zderzył się..."

Trzeba się do tego przyzwyczaic i po prostu samemu pokazywac nawet większą kulturę na drodze...

Bądźcie wyrozumiali i kulturalni <bmw_2> bmw_beer a może wspólnymi siłami coś zmienimy - i zaczną mówic "kierowca Opla Cabry" albo "idiota w VW Golfie" :mrgreen: :mrgreen:

Pozdr.

A dla mnie to zazdrość i tyle. Niestety,ale BMW dużo pali,ma drogie części itd. Nie każdego stać na takie auto i przede wszystkim na utrzymanie,więc muszą coś postękać,bo nie wiedzą jak zarobić na BMW. Ciekawe co o mnie w takim razie mówią u mnie na wiosce,24 lata i dwie bumy. Pewnie gangster,albo złodziej. To śmieszne dla mnie. <bmw_1> <bmw_3>

E34-Patryk wydaje mi się że zazdrość też ale zachowanie nie których osób niestety nie polepsza zdania o właścicielach happy_bmw. Ja byłem świadkiem zdarzenia jak gość E30 chciał przyświrować po deszczu i na skrzyżowaniu ulicy Legnickiej z Milenijną dał po gazie i wpadł bokiem ale nie umiał jej wyprowadzić i obróciło go i wylądował na chodzniku ze skrzywioną felgą w najlepszym wypadku. Wytoczył się łysy kark i zaczął kopać w samochód :/ zamiast siebie w głowe. Po prostu każdy prawdziwy kierowca powinien zachowywać się z kulturą na drodze a zwłaszcza My jako posiadacze <bmw> i udowodnić to że stara bajka o burakach w Beemkach to przeszłość :) bmw_beer <bmw_2>

Czy to BMW czy FIat nalezy na drodze zachowywac się kulturalnie i tak, aby nie zagrażać życiu innych użytkowników drogi. Fakt, że kierowcy beemek są postrzegani jako Ci najgorsi, ale skoro mój tato (policjant) przekonał się i zmienił zdanie o posiadaczach BMW, to świat idzie ku lepszemu :wink:

W każdej grupie posiadaczy BMW, VW, Opla itd znajdzie paru przysłowiowych karków, którzy będą szargać dobrą opinie.

Najważniejsze to, samemu jeżdzić tak jak należy. Wtedy być może ktoś weżmie z nas dobry przykład <bmw_3> <bmw_1> <bmw_2>

spoko. podlecialem do chaty (male miasteczko...) BMW, co prawda leciwym i nie czarnym, ani dziur po kulach na nim nie ma a i tak wyszlo ze jestem boss mafii sycylijskiej conajmniej. Fakt faktem ze zdarzaja sie idioci, ale nie tylko wsrod posiadaczy BMW... Ja z kolei nie znosze posiadaczy "stjuninkowanych" fiatow seicento... ktorzy to o "pol maski" wyprzedzaja renault megane 2.0... (= kierowca meganki jakas dupa)... i tak sie rodza stereotypy

• 2 miesiące temu...

....normalnie zamarłem...

Dzisiaj jechałem (a raczej turlałem się ) z rodzinką w okolicy osobowic . Przy zjeździe z Milenijnego

jadący za mną kierowca czarnej E36 zagotował się :roll: . Zabrakło mu pół metra aby przejechać na pasa dla prawoskrętu . Wjechał trochę na trawnik , przygazował , obtrąbił mnie i zwyzywał :| .

Zwykły burak :| to straszne :? Czarna E36 z tjuningowymi naklejkami i nr DTR

Mam nadzieję , że kiedyś to przeczyta............ więc pozdrawiam <bmw>

Znam dobrze tych DTR , Michu to zwykłe buraczki z wioski pod Trzebnicą , do sąsiada córki często przyjeżdzaja Playboye z Trzebnickiej remizy "Mitasubiszi" Colt z zamalowana na czarno maska i napisem "DEVIL" z tyłu. Inaczej jak na ręczym w brame nie potrafi wjechać chociaż to padło ledwo sie juz toczy. Stereotypowa wieś...

Przesadzają :P Każdy młody człowiek (jeżeli nie jest zamułem ;) ) lubi się powygłupiać. Ci goście co prawda przesadzili, ale widziałem gorsze rzeczy w wykonaniu np. Fiat drivers. Ogólnie to zachowanie nie zależy od tego co na zewnątrz, tylko od tego co wewnątrz... samochodu oczywiście ;)

Ech... Olać stareotypy. Nie noszę dresu, nie mam wyglądu pudziana, łysej głowy, a w bagażniku nie wożę bejsbola. Tak samo nie przepadam za kiełbasą i staram się omijać wódkę, a niby wszyscy w PL to tylko wóda i zagrycha z kiełbasy właśnie.

Jeżeli ktoś jest na tyle płytki, żeby oceniać ludzi po pochodzeniu, wyglądzie, czy właśnie aucie którym śmigają to już nie mój problem :P

Niestety,ale BMW dużo pali,ma drogie części itd.

Z tymi wysokimi cenami i dużym spalaniem, to chyba też stereotyp ;)

Pozdrawiam.

Mam czarną i DTR ale bez tiun-naklejek. Jedyna naklejka to :mrgreen: w prawym dolnym

rogu szyby. Niedawno nawet kogoś z maxbimmera widziałem przy zjeździe z milenijnego.

Nie jestem z wiochy, jedynie meldunek u rodziców celem mniejszego OC. Bardzo mi miło że

zostałem pod wieś zgeneralizowany. Bardzo.

Jestem łysy, ważę 100kg, chodzę w skórze i jeżdżę czarnym BMW DTR. Nadaję się do linczu

normalnie. I co ja będę tłumaczył że jestem taoistą, wewnętrzny spokój i harmonia to

podstawa mego światopoglądu również w ruchu autem. Mam DTR i koniec.

To nie byłem ja, jakby ktoś pytał.

Borsuk :arrow: napewno bym Ciebie poznał :mrgreen: lub Ty poznałbyś

mnie lub moje autko :wink:

Na tylnej szybie mam taką wielką lepę MAXBIMMER <bmw_1>

Sam posiadam tablice DWR i nie mogę generalizować .

Jak wszędzie są "ludzie i ludziska" <bmw_2>

Miro600V jeśli dla Ciebie spalanie od 14 do 19litrów Pb to nie dużo,no to nieźle. Ja od trzech lat jeżdże <bmw> piątka paliła mi właśnie w okolicach 15l ale gazu,a teraz E36 (6cylindrów) pali podobnie tylko że benzyny. Miałem wcześniej kilka innych aut i stosunkowo tanie części były jeśli porównać ceny części do <bmw>

Przy okazji taka refleksja: zanim kupiłem BMW chodziłem 7lat na siłownię,wyglądałem zupełnie inaczej niż teraz,łysy,skoxowany(wszystko spadło),ciasne koszulki,150kg na klate. Może to zbieg okoliczności,bo praca i sytuacja zmusiła mnie do rezygnacji z siłowni i wielu znajomości z koksiarzami,ale w tej chwili jestem chudy,mały(80kg-173cm) i jak pojawię sie na siłowni raz w miesiącu to wszystko. Jeżdże ostatnio jak emeryt powoli,ostrożnie. A może to <bmw> mnie zmieniło?

Mnie tam generalizowanie nie rusza, bo wiem że nie o mnie, a nawet jak o mnie, to co z tego :D No nie ważne.

michu akurat twój bolid jest tak mało charakterystyczny ze nikt cie na drodze nie zauważy.

Nie wiem, może jeszcze przyczepkę z wielkim szyldem maxbimmer :mrgreen: ?

patryk... starzejesz się po prostu :mrgreen: wszystkich nas to czeka. Jednak czasami

budzą się diabełki, w końcu to bmw - ono nie dam nam się zestarzeć.

Przypomina mi się jak jakiś czas temu jechałem taxi - E30, 318. Siadam, starszy siwy+łysy

pan, trzęsące się ręce, powolna mowa, powolna jazda. No mówię sobie, kupa nie zdążymy.

Po jakimś czasie poprosiliśmy pana, czy nie dało by szybciej, bo na którąśtam musimy

gdzieśtam być. To co się działo później sprawiło że szczęka mi opadła. Skrzyżowanie

hallera/grabiszyńska pokonaliśmy bokiem, dziadziu kręcił do odcięcia i w ogóle

jechał jak 18 letni dresiarz :mrgreen:

<bmw_1>

chodzę w skórze i jeżdżę czarnym BMW

Do tych "grzechów" też się mogę przyznać ;)

Miro600V jeśli dla Ciebie spalanie od 14 do 19litrów Pb to nie dużo,no to nieźle. Ja od trzech lat jeżdże <bmw> piątka paliła mi właśnie w okolicach 15l ale gazu,a teraz E36 (6cylindrów) pali podobnie tylko że benzyny. Miałem wcześniej kilka innych aut i stosunkowo tanie części były jeśli porównać ceny części do <bmw>

Mówię to z perspektywy swojego auta, które pali mi 6.8 na trasie i 9.2 w mieście. W porównaniu z tym co paliły inne auta jakimi jeździłem jest to stosunkowo mało. Części też nie są jakieś przesadnie drogie. Ich cenę określiłbym raczej jako średnią, bo tanimi na pewno nie można ich nazwać, np. zestaw amorków można kupić za 1000 zł. Ani to tanio, ani to drogo :P

Pozdrawiam.

Skoro kazdy chwali sie swoim image :) to i ja wtrące swoje "pięć groszy"

Jestem krótko ściety,waze 95kg. przy 183cm i tez cwiczylem sporo silowni i mordobicia :D:D:D Moja pani mieszka calkiem niedaleko mnie wiec czasem z domku do domku przejade sie w dresie, mam amstaffa ktory uwielbia ze mna jezdzic i jak jezdze go wybiegac np. na nasyp na Bardzką to rowniez w dresiku (jak sie utaplam w blocie to nie szkoda ubrania) Nie robie z siebie pseudo krola drogi ale to bmka i czasem pojedzie sie troszke dynamiczniej :P Nieczepiam sie ogolnie innych kierowcow ,wyjątkiem sa idiocie niemający wyobrazni i robiący cuda i glupoty jakich czasem nie da sie wyobrazic!

Jak widzicie moj schemat idealnie pasuje do miana buraka i dresa a jednak jesli ktos mi to zarzuci to bede zly bo sam tak nigdy bym siebie nieokreslil. Jestem wielkim fanatykiem marki , ktora jest moja wielką pasją. Czy wyglądem pasuje do schematu to juz nie mi oceniac,to co robie nie robie dla pozerstwa tylko dla wlasnej przyjemnosci i wygody(mowie teraz o np.dresikach) A pies? Jest moim kumplem i trafil w moje rece w przypadkowych okolicznosciach(dlugo by pisac) pisze o nim gdyz niechce by tez sie stal przedmiotem buractwa.

Mysle ze tylko plytcy ludzie ulegają stereotypom na ktory wplyw ma bardzo konserwatywne myslenie oparte na tym jak postrzegana byla ta marka kiedys.Dlatego osądzają opierając sie na wyglądzie i marce.

A gadanie o tym zeBedziesz Mial Wydatki ,czy podobnych glupot to swiadczy tylko o niewiedzy i zazdrosci o to ze my jezdzimy sobie beemeczkami a oni Volvo7000.

A dresiarstwo i buractwo to dla mnie pseudo tuningowane fiaciki,opelki i inne tym podobne buble cale w naklejkach w ktorych zywica az trzeszczy,tuby malo szyb nierozsadzą ,a te niesamowite silniczki np.1.4 , 1.6 na tlumikach z allegro ryczą jakby kon na blache lał. Stanie taki wiesniak,gazuje,swiruje,odpierdala niezrozumiale rzeczy zyby tylko sie popisac i pokazac co to nie on i czego to niema. Potem wyskakuje jakis wyplosz w dresiku,czapeczce na stacji ,w srodku jeszcze trzech podobnych i kazdy na zimnym lokciu(oczywiscie tuba zalączona)i tankuje za 10pln. bo on jest gosc i jedzie w miasto :lol: :lol:

<bmw_3>

Co się martwisz... mnie rekordowo okrzyknęli młodocianym dealerem dresem w bmw - przez cb ;)

[ Dodano: 30 Październik 07, 08:58 ]

Znam dobrze tych DTR , Michu to zwykłe buraczki z wioski pod Trzebnicą , do sąsiada córki często przyjeżdzaja Playboye z Trzebnickiej remizy "Mitasubiszi" Colt z zamalowana na czarno maska i napisem "DEVIL" z tyłu. Inaczej jak na ręczym w brame nie potrafi wjechać chociaż to padło ledwo sie juz toczy. Stereotypowa wieś...

popraw ten DEVIL sprayem na DEBIL :lol:

Tak sobie czytam kolejny raz wypowiedzi i dochodze do wniosku ze co niektorzy wlącznie ze mna to sobie z tematu o stereotypach casting do rozkladowki zrobili :P

Wiecie ,wymiary,wagi opisy wyglądow. Proponuje załozyc osobny temat ,powklejamy foty i zrobimy kalendarz dla naszych pan. :lol: Nie no to tylko zarty,niechcialbym zeby ktos odebral mnie doslownie i sie obrazal.

popraw ten DEVIL sprayem na **** :lol:

Ale o so chodzi ?

kaspri84 napisał/a:

Skoro kazdy chwali sie swoim image :) to i ja wtrące swoje "pięć groszy"

Jestem krótko ściety,waze 95kg. przy 183cm

No to jesteśmy prawie jak kserokopie:P 0,5kg różnicy :mrgreen:

To ja mam 182 i waże 120 kg :roll:

Tak sobie czytam kolejny raz wypowiedzi i dochodze do wniosku ze co niektorzy wlącznie ze mna to sobie z tematu o stereotypach casting do rozkladowki zrobili :P

Wiecie ,wymiary,wagi opisy wyglądow. Proponuje załozyc osobny temat ,powklejamy foty i zrobimy kalendarz dla naszych pan. :lol: Nie no to tylko zarty,niechcialbym zeby ktos odebral mnie doslownie i sie obrazal.

Taaaak! urządźmy konkurs na największego maxbimmera, oraz kogoś kto

najbardziej pasuje do stereotypu kierowcy BMW. Zdjęcia z obowiązkowym

przybraniem w akcesoria stereotypowego kierowcy umieszczamy w osobnym

dziale. :party:

Wybory mięśniaka miesiąca :mrgreen:

Konkurs na najcięższy łańcuch?

byłbym w pierwszej 3, ty wygrałbyś konkurs na buraka ;]

p.s. ja nawet mam nagrane bmw boys na cd :] kocham bmw i dj róóóż :D no i coco jumbo czy jak się to pisze ;)

byłbym w pierwszej 3, ty wygrałbyś konkurs na buraka ;]

p.s. ja nawet mam nagrane bmw boys na cd :] kocham bmw i dj róóóż :D no i coco jumbo czy jak się to pisze ;)

Hyhy czyli co pod działem Buma Design zakładamy nowy Kierowca Design - prezentacje

najdłuższego łancucha , konkurs na najkrótszą szyje i nowości projektantów dresów :lol: