nulka22 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Mam problem z moim BMW 320d, 2002r. Nagle silnik zaczął dziwnie pracować, autko straciło moc, i ledwo dojechałam nim pod dom. Na początku wszyscy myśleli, że to pompa paliwa, bo mój tata zalał ropę na najgorszej stacji we Wrocławiu,ale "mechanik" stwierdził, że nie. Wymienił filtr paliwa i nadal jest tak, że ledwo odpala, pochodzi parę sekund i gaśnie. Chodzi tylko na dwa "gary". Jest teraz w Stando, tam powiedzieli że ma jakieś przedmuchy w silniku, chcą rozbierać głowicę... Ale już sama nie wiem, bo ani się nie grzał, dobrze chodził, to się stało nagle... Proszę Was o pomoc, co robić, co to może być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 dałaś do dobrego warsztatu więc powinni Ci to elegancko zrobić ja niestety nie mam takiej wiedzy żeby Ci pomóc ale moge podtrzymać na duchu więc głowa do góry i napewno za pare dni będziesz śmigała swoją betką <bmw_2> <bmw> pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nulka22 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Skoro tak mówisz, to pozostaje mi mieć nadzieję, że wszystko będzie ok:) Dzięki:) [ Dodano: 27 Sierpień 07, 18:09 ] Już wiem co się stało... Muszę kupić nowy silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustuff Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 auto stosunkowo mlode i juz silnik zajechany? jaka diagnoza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 przegzany i cos peklo jak sie domyslam pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 opisz nam rozmowe ze STANDO bo ciekaw jestem przyczyny wymiany silnika zeby az tak byl zarzniety :shock: moja ma 8 lat tds i nic jezdzi jak marzenie i zawsze odpali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks77 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 ja bym proponował sprawdzić wtryski i pompe spotkałem już się z takimi przypadkami że pompa nie dawała na wszystkie sekcje.I proponował bym sprawdzić wszystkie przewody powietrza i paliwa to też moż byc przyczyną ze auto nie chce chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 ja bym proponował sprawdzić wtryski i pompe spotkałem już się z takimi przypadkami że pompa nie dawała na wszystkie sekcje.I proponował bym sprawdzić wszystkie przewody powietrza i paliwa to też moż byc przyczyną ze auto nie chce chodzić. zgadzam sie! jezeli ojciec zalał kiepskim paliwem mogły dostac wtryski! wywal je i daj dosprawdzenia! a moze układ paliwowy jest gdzies zapchany! moze smok w zbiorniku paliwa byc zapchany! na twoim miejscu zaczoł bym od układu zasilania, poziniej wtryski no i zostaje popmpa paliwa!-która taż lubi padac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi