Pawel Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 1. Czy może ktość poradzić co zrobić z głośnikami i sprzetem w E39 z 2000 roku. Czy można zastąpić je jakimiś sprawdzonymi głośnikami wstawiając je zamiast seryjnych bardzo słabych sześciu gośników? Może mozna wymienić sprzęt (Bussines) na jakiś inny oryginalny BMW z lepszymi parametrami? Czy istnieje możliwość podłączenia bufera do radia Bussines ? jeśli tak to jak to zrobić? Może wymiana wszystkich głośników na nowe o lepszych parametrach rozwiąże problem lichego grania nie montując bufera? Dziękuję za wszystkie rady i podpowiedzi od was pozdrawiam pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Czy istnieje możliwość podłączenia bufera do radia Bussines ? ???????? :shock: co to?? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 chyba chodzi o subwoofer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 tak chodzi mi o subwoofer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Tak myślałem :wink: Pod radio ni ema sensu podłaczać bo nie ma tyle mocy żeby to zagrało ładnie. Miałem przyjemnośc pojezdzić troche E39 z naglosnieniem dosc dobrym: -Radio CD Buisness -4głosniki Rockford Fosgate -2 tweetery(nie wiem jakiej firmy) -Subwoofer Rockford Fosgate -wzmacniacz DLS silver Line Basówka była skierowana do kabiny przez ten otwór gdzie jest podłokietnik, bagażnika niewiele to zajęło, ładnie wykonane i grało świetnie. Na zewnątrz prawie nie słychać, a wewnątrz nie bylo słychać własnych myśli :wink: Przedewszystkim grało bardzo czysto. Jak chcesz to na PW powiem ci jaki koszt i gdzie. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 Witam. Jeśłi chodzi o zrobienie audio w e 39 to jest możliwe zrobienie wszystkiego. Ale nie bęą to małe koszty. Ja zabrałem sie do tego i po dokonaniu wstępnej wyceny zrezygnowałem. Do wymiany kwalifikuje sie dosownie wszystko. Od radia do sotatniego kabelka. Wiec jak ktoś chce zrobić coś z tego to nie ma co liczyć że zamknie sie w przyzwoitej kwocie. Ja nie bedę inwestował aż tyle bo mam zamiar zmienić autko. Pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunekm Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 w mojej e39 chyba juz nic nie moge zrobic mam zmieniarke na 6 cd i NAVI professional wiec moge pomarzyc o dobrym brzmieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meles Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 zdunek Podaj co to za NAVI jest. Fabryczne czy może beckera? Pod fabrycznym radiem też możnauzyskać ciekawe brzmienie. Trzeba tylko troche pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunekm Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 zdunek Podaj co to za NAVI jest. Fabryczne czy może beckera? Pod fabrycznym radiem też możnauzyskać ciekawe brzmienie. Trzeba tylko troche pokombinować. NAVI professional 16:4 ekran + TV, montowana od 08.2000 zgodnie z e39 po faceliftingu, ogolnie gra dobrze bo zestaw jest HIFI 8 glosnikow ale chcialbym cos wiecej. A dokladnie kombinatoria z glosnikami, bo sama zmieniarka jest OK, mam jeszcze kasete mp3, dzieki ktorej mam mp3 przez iPoda , gniazdo kasety znajduje sie pod ekranem, takze ze z odbiorem audio nie ma klopotow, tylko glosniki. moj srodek e39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemass Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 a gdzie na tym foto jest wejscie na mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 a ja ci powiem z wlasnego doswiadczenia ze lepiej wymienic radio dac wzmacniacz z 800 wat tube (dosc duza ) a glosniki zostawic seryjne, wychodzi bardzo tanio a naglosnienie jest duzo lepsze niz w niektorych autach co sa powymieniane glosniki, radio najlepiej daj JVC ale ktorys z nowszych modeli (mi sie udalo kupic nowke z wyswietlaczem cieklorystalicznym za 200 euro ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 witam Ja mam podobny plan z ktorego najbardziej wkurza mnie radio.W e34 kupilem odtwarzacz mp3 wymienilem sam i po sprawie a tu ...rozmiar tego radia i montaz eehh. Mysle ze sprobuje wymienic glosniki w dzwiach i tylnej polce jako pierwsze i zobacze jaki to da efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 no sprawdz ale ja wiem ze te glosniki z bmw sa bardzo dobre jedynie bassu brakuje no chyba ze ktos szukaje sie na jakis pokaz lub konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 głośniki są ok, ale to niestety wszystko, ja bym polecił wymiane i z przodu i z tyłu, radio też z reszta by się lepsze przydało , jesli jest zmieniarka w bagarzniku to z wooferem nie powinno byc kłopotów, ale nie wiem co na to powie wzmacniacz, może byc za słaby, moja rada sprzedaj wszystko , wstaw nowe głośniki , radio , przewody do wzmacniacza, wzmacniacz i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martillo Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Witam. Mam pytanie mianowicie da sie w e39 zmienic orginalne radio bussines na normalne np. Pioneer'a jakiegoś? Dzieki za odpowiedz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGywer Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 zobacz tu http://www.forum.maxbimmer.pl/topics19/jak-zamotowac-swoje-radio-w-moim-bmw-vt2729.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gsm Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 ja tez mam taki problem bo mam radio na kasety chce zrobic jakos na płyty ale cos mi sie zdaje ze w moim przypadku bede musiał zmienic całe radio a to wydatek 1500zł NIECH TO DIABLI>>>> [ Dodano: 13 Luty 07, 21:26 ] wogule to musze pogadac z kims na ten temat bo moze jestem w błedzie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 ja chce u siebie zamontowac zmieniarke albo cd ale tak jak mowisz 1000-1500zl. Radia nie musisz wyrzucac.Zobacz jak ten gosciu to zrobil. http://www.bmwtips.com/tipsntricks/My%20business%20CD%20install%20(Mucho%20pics)%20(archive)_files/My%20business%20CD%20install%20(Mucho%20pics)%20(archive).htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gsm Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Tak tylko ze ja mam inne radio ( ma mniej przycisków) i tak naprawde nie mam 100% pewnosci ze da rade taka operacja w moim. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi