Kosa Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Do ściągnięcia skany w troszkę większej rozdzielczości (ok 40 mb) http://rapidshare.com/files/47510306/Skany.rar.html źródło : BMW TRENDS 03 (7) 2007 Czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BejcuśM3 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Mam ukryte funkcje komputera E36 jak ktoś sobie rzeczy to prosze bardzo" W celu włączenia funkcji należy nacisnąć równocześnie klawisze 1000 i 10. 1. Test komputera; 2. Aktualne spalanie (litrów / 100km); 3. Aktualne spalanie (litrów / godzinę); 4. Średnie spalanie (litrów / 100km); 5. Aktualny zasięg; 6. N / A; 7. Średnia ilość paliwa w zbiorniku (litry); 8. Aktualna prędkość; 9. Prąd „R” (prąd akumulatora) 10. Kraj / Język wyświetlanych funkcji (USA, Hiszpański, Niemiecki, Japoński, etc.); 11. Zegar AM / PM; 12. Średnia prędkość; 13. ETA; 14. Data systemu komputera; 15. Diagnostyka; 16. N / A; 17. Dane samochodu; 18. Zmiana sygnału alarmu; 19. Zablokować / Odblokować OBC; 20. Korekcja pojemności zbiornika; 21. Repetowane wszystkich błędów (oprócz Service Light) Działanie poszczególnych funkcji zależy od daty produkcji, firmy i modelu danego komputera BejcuśM3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smok Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Przepraszam ale czy w moim aucie tez sa jakies ukryte triki?e36,rok94,318 m43,wie ktos?i ewentualnie jak to sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuzzy2000 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Witam Czy OBC w E34 ma podświetlany tylko wyświetlacz czy przyciski też? u mnie w nocy wyświetlacz widać normalnie, nawet ma fotokomórke i reguluje intensywność podświetlania, niestety przycisków nie widać. Czy tak ma być czy padła żarówka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturartur Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 przepraszam czy moja bunia tez ma jakies ukryte triki 735i rok 90 e32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Ja mam komputer 11-sto klawiszowy i wiem na razie tyle (mam go nie całe 24h) : 1000 + 10 = nacisnąć równocześnie po czym : 00 - test ekrany (cała pixel-oza się zapala, świeci) 01 - język obc 02 - zegarek (ustawienia 12\24h) 03 - data (dzień,data\data,dzień) 04 - temperatura (Celsjusza\Fahrenheita) 05 - ? 06 - ? status [ 2000002 \ 2000002a ] 07 - b.d. 08 - check (błąd\błędy) ... 41 - km\h (cyfrowo) ... 53 - "K-ZAHL:xxxx"gdzie xxxx to jakieś liczby (nie wiem co to) Doszedłem do numeru 70 na razie To wszystko jest pisane na podstawie e36 (1996rok) posiadające zarówno Check Control na zegarach jak i OBC (11 klawiszy) jak się czegoś dowiem więcej dopisze to <bmw> Błędy e36 OBC (przy ustawieniu na język niemiecki) : Bremslichter defekt - brak świateł hamowania - przepalone żarówki Bremslicht Elektrik - brak świateł hamowania - uszkodzony obwód 1 Bremslicht defekt - przepalona żarówka świateł hamowania Waschwasserstand - niski poziom płynu do spriskiwacza Abblendlicht defekt - przepalona żarówka świateł mijania Rucklicht defekt - przepalona żarówka świateł cofania Kennzeichenlicht defekt - przepalona żarówka oświetlenia tablicy rejestracyjnej Check Control inaktiv - usterka w układzie check control Kuhlwasser prufen - minimalny poziom płynu chłodniczego Reszta opisana jak w poście wyżej : http://img126.imageshack.us/my.php?image=82698779bi2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo0104 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Panowie extra te ukryte funkcje ale powiedzcie mi czemu pokazuje mi usterke obwodu świateł hamowania jak mam obydwa "stopy" żarówki o jakichs innych paramtrach czy jak? czekamy na objaśnienia innych funkcji od kolegi AWV (u mnie wskazuje wg jego informacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 więcej funkcji chyba nie ma a co do błędu to przeczyść wszystkie styki, wtyki od świateł - powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanic77 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 witam, a powiedzcie mi czy jest możliwość zainstalowania 18 przyciskowego BC w miejsce BC co tylko ma temperature i godzine z datownikiem ??? pozdrawiam <bmw> BMW to radość z jazdy, bo lepsze od BMW jest tylko inne BMW !!!!!!! <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 witam, a powiedzcie mi czy jest możliwość zainstalowania 18 przyciskowego BC w miejsce BC co tylko ma temperature i godzine z datownikiem ???pozdrawiam <bmw> BMW to radość z jazdy, bo lepsze od BMW jest tylko inne BMW !!!!!!! <bmw> wszystko jest mozliwe, zalezy ile masz czasu, checi i zdolności manualnych, oczywiscie nie wspomne o kompletnym OBC do podmianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanic77 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 co masz na myśli pisząc " o kompletnym OBC do podmianki ", tylko jeszcze jedna kwestia w moim BC jest jedno złącze i OBC są dwa, i teraz co i jak załączyć ?? czy masz może jakąś instrukcje co i jak ze sobą połączyć ?? pozdrawiam <bmw> BMW to radość z jazdy, bo lepsze od BMW jest tylko inne BMW !!!!!!! <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 http://www.pelicanparts.com/bmw/techarticles/E36-OBD_Convert/E36-OBD_Convert.htm http://vabikbmw.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=651 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanic77 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 THNX !!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam <bmw> BMW to radość z jazdy, bo lepsze od BMW jest tylko inne BMW !!!!!! <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo0104 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 hm czyli auta powyzej 1994 roku teoretycznie maja mozliwosc takiej przerobki a do 1994 niekoniecznie? Ja mam z grudnia 1994, to jak mozna u mnie przerobić OBC z 11 na 18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanic77 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 no właśnie też się zastanawiam, bo sam mam e36 z 94r. !!!!!!!!!!! pozdrawiam <bmw> BMW to radość z jazdy, bo lepsze od BMW jest tylko inne BMW !!!!!! <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Chłopaki z tego co ja wiem (sam chciałem kiedyś tak zrobić) to oczywiście jest to jak najbardziej możliwe tylko trzeba : -wypruć całe kable ze starego OBC i w to miejsce dać nowe (więcej kabli o rozniecę OBC - przyciski) Jak wiadomo każdy jeden kabelek to jedna funkcja w kompie czyli np kabelek od "błędu świateł cofania" jest pociągnięty od tych świateł do OBC Zmierzam do tego że taka zmiana kompa jest dość kosztowna (bądź czasochłonna) i trudna. Co do kompów mniejszych to chyba 9 klawiszy pasuje na zegarek (wyjście) ale nie każde gdyż po 94 roku zmieniano końcówkę wtyku z "jednego małego" na kostkę. Do OBC więcej jak 11klawiszy (sam mam taką) potrzebne są 2 kostki wtyku (czyli prucie instalacjo do OBC i ciągnięcie jej na nowo ze zwiększeniem ilości kabli i rozdzieleniem na 2 kostki). Mogę się mylić więc nie ręczę za to (wiem to od elektryka - źródło nie 100%) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo0104 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Kosa podał dwa linki do opisu takiej przeróbki (ciagnięcie kabli, "dosztukowanie" kostki etc.) nie wygląda na jakieś specjalnie trudne wyzwanie. No ale nic fajnie ze ktos tego dokonał i mu to działa (pan anglojęzyczny z tego opisu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Jak pisałem ten elektryk co mi to mówił nie jest dla mnie 100% dobrym źródłem ... Życzę powodzonka z przeróbką i mam nadzieję że jak to już zrobisz opiszesz nam co i jak [ Dodano: 20 Kwiecień 08, 23:21 ] Mam teraz zwykły OBC z 9 klawiszami (mały ekran) ktoś coś wie czy są tam jakieś ukryte funkcje ? (poza zegarkiem i datą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 a jak nie moge odblokowac mojego OBC?? wybieram ta 19stke zatwierdzam i NIC!! gasnie wyswietlacz! co mam zrobic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 19 to jedna rzecz, ale pozniej trzeba wpisac cyfre, ktora jest suma miesiaca i godziny (czyli np 16.08 - to wpisujemy 24..) [ Dodano: 16 Sierpień 08, 20:02 ] a czy ktos sie orientuje, czy mozna tak ustawic OBC, zeby np jedna lub dwie z tych ukrytych funkcji, wystepowala jako nie ukryta? czyli np jak wciskam migacze i zmienia mi sie po kolei funkcja 1. srednie spalania, 2. temp zewnetrzna itd, czy mozna zrobic, zeby nastepne bylo jedno z ukrytych funkcji, czyli np. chwilowe spalanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 mozesz zaprogramowac co ma sie w jakiwj kolejnosci wyswietlac, w e34 jest tak ze jak przytrzymasz wcisnieta manetke pokaze sie - 1)........, naciszkasz na BC po kolei co ma sie wyswietlac (temp, verb1, uhr, data w jakiej chcesz kolejnosci) i na koncu potwierdzasz nie wiem czy masz s/r na BC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 wiem, zrobilem juz tak, ze ustawilem srednie spalanie, ile zostalo mi km na baku oraz temp zewnetrzna - ale sa to funkcje podstawowe. ja sie zastanawiam czy da rade, zeby ustawic tam tez te funkcje ukryte, zeby sie pokazywaly jak tylko bede wciskal od kierunkowskazow.. Kurcze, caly czas sie zastanawiam. Myslicie, ze alarm zeswirowal, ze np cos zle powciskiwalem z tymi ukrytymi funkcjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 mysle ze sie nie da, ukryte funkcje wywolywane sa po wstukaniu konkretnego kodu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 hmmm. Szkoda, bo fajen funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 mam jeszcze jakies funkcje w swoim obc 11 klawiszowym z funkcja check kontrol poza pierwszymi piecioma! godz data itd?? szłyszalem cos o tej '19' ale u mnie po zatwierdzeniu tej cyfry gasnie ekran! moze ktos sie orientuje co i jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi