chiccoo Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Ja polecił bym Ci Artura z Fabrycznej A można jakiś telefon, nazwa firmy. Oczywiste tez jest to że podzwonie po kilku gazownikach i się dowiem z czego instalka jest i ile kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horacy Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 moja 318 pai okoo15 i niepolecam zadnej instaacji z blosem tego nijak nieidzie ustawic,teraz przymierzam sie do przerobki na sekwencje cala instalacja od podstaw to 2200pn ale cakiem inaczej autko jezdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horacy Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 osobiscie poecam chopakow z zernickiej!www.expert-auto-gaz.pnaprawde znaja sie na robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 A można jakiś telefon, nazwa firmy.Oczywiste tez jest to że podzwonie po kilku gazownikach i się dowiem z czego instalka jest i ile kosztuje Jak najbardziej, tak jak Lukasz pisze. Koles jest dobry i wie co robi. Z terminami mysle ze faktycznie moze byc ciezko, ale to jedytnie moze swiadczyc o poziomie jego uslug. Podaje namiary: Artur - 505 568 514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 chiccoo 2,0 będziesz gazował niema to jak pb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 chiccoo 2,0 będziesz gazował niema to jak pb A będe będe- gazolina jest tańsza o połowę od cukru i paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa325i Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 http://moto.onet.pl/9489521,18530,4,filmy.html?node=18530 :dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 http://moto.onet.pl/9489521,18530,4,filmy.html?node=18530:dance: Jak kiedyś na innym forum wychyliłem się że całkowicie bez różnicy jeździ moja 540stka na gazie to myślałem że rozszarpią mnie na części... Szkoda nerwów żeby przekonywać malkontentów, oni i tak wiedzą swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 tez śmigam na gazie i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 ja sie zabieram za ins lpg do mojej e39. ale czekam na instalacje lovato(produkcja landi renzo) narazie w fazie testów w lipcu będzie już niby!! to na montaż do zaprzyjaźnionego zakladu podjade!!! i wtedy zdam relacje jak i co!!!! spala mi + - 15l to napewno szybko się zwróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Czytałem artykuł na wp o oszczędności montażu instalacji itp. Jeden komentarz internauty mi się spodobał: "Nie zgadzam się ze sposobem wyliczenia. Posiadam Daewoo Lanos 1.6 DOHC,106KM. Pojazd ma 10 lat, od początku z instalacją gazową. Spalanie benzyna 10l, gaz 10l/cykl mieszany. cykl miejski 12l LPG czyli 20% góraaaa! I teraz, tankowanie do pełna LPG (33 litry) koszt 92 zł, tankowanie benzyny 180zł. Oszczędność 90zł-1 tankowanie = 300km( w wcześniejszych latach różnica na korzyść lpg była większa). Rocznie jeżdżę niewiele, jedynie 15000 tyś km ok. 50 tankowań. Tak więc 50 x 90zł( oszczędność wynikająca z różnicy w cenie paliw) = 4500zł oszczędności rocznie! Koszty: Wymiana świec i przewodów napięcia 150zł, serwis instalacji i wymiany filtra 120zł, przegląd techniczny droższy przy lpg o 60zł, koszt dokupowanej benzyny 50zł/miesiąc. Razem 930zł kosztów na rok. rachunek 4500 - 930=3570zł zysku rocznie. Pojazd z salonu kupiony 10 lat temu za 31000zł, tak więc proporcjonalnie 10 x 3570 =35700. Proszę bardzo po 10 latach eksploatacji w różnicy cen paliw zwrócił mi się koszt zakupu samochodu, a zysk mam pewnie jeszcze wyższy, bo jak nabyłem samochód cena LPG wynosiła 1.20l a benzyny 3zł. Mam nadzieję z moim samochodem przezwyciężyć kryzys i pojeździć jeszcze kilka lat. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam wszystkich posiadaczy LPG." Lepszej kalkulacji to jeszcze nie widziałem Źródło: Wirtualna Polska - www.wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Hmm tak przeglądając ten dział od początku to można wysnuć pewien wniosek ..... im droższe Pb / ON tym mniej przeciwników LPG .... ciekawe :grill: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 :Lucius ja się z Tobą zgodzę bo moja 523 pali praktycznie tyle samo na sekwencji gazu do benzyny jeśli jest różnica to może u mnie max do 1litra ponieważ nie zauważyłem a ostatnio zimą jeżdżę spokojnie i widzę że w 11 litrach na setkę mieszczę się i to mnie cieszy a to że raz na dwa tygodnie wleje pb za 60zł to normalka przy odpalaniu i rozgrzaniu to spala.Mam wtryski valteki czerwone troszkę klekoczą ale delikatnie,reduktor zavoli zeta s i komputer 4gas.I jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Zawsze byłem przeciwnikiem LPG ale sie zdecydowałem, jeżdże 3 rok esgi2 na kompie pokazuje ile przejechałem na gazie, przed zimą sprawdzałem to było 25000km czyli nawet licząc paliwo po 5zł a LPG po 2,5, spalanie na Pb średnia 13 na lpg 0,5l więcej 25000/100=250, 250x13=3250km 3250kmx5zł=16250zł na Pb 250x13,5=3375 3375x2,5zł=8437.5zł 16250-8437=7812,5zł 7812,5zł - 3500zł(cena instalacji) - 120(jeżdżę 2 lata czyli 2x60zł więcej za przeglądy) - 200zł(2xwymiana filtrów i przegląd gazu) = 3992,5zł czyli w 2 lata tyle zaoszczędziłem a świece przewody itp itd na paliwie też trzeba wymieniać, spadku mocy nie zauważyłem, no do tego trzeba dodać że czasem zatankuję Pb ale przecież na tym też jadę a nie spalam w miejscu więc dla mnie bez sensu to odejmować. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 tzn 3 rok mam lpg ale nie jedziłem tą zime stąd ta rozbierzność mniejsza o to ;p ważne że na lpg przejechane ok 25000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek84wro Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Witam mam e36 2.0 zastanawiam sie nad gazem tylko czy jak auto juz ma 240tys to mu nie zaszkodzi ?? Pali w miescie przy mojej nodze 12l i troche boli kieszen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 może mieć 350tyś i jak silnik jest w dobrej kondycji to nic mu nie zaszkodzi jak masz zamiar dłużej pojeździć tym autem to moim zdaniem nie zastanawiaj się i wkładaj LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 O i 3x taki sam post.... Ehh Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radsoon Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Siema ! Przymierzam się do zakupu BMW E36 2.0 na Vanosie 97' Sprawa wygląda tak, że ma już 6cio letniąinstalację gazową BRC - nie mam pojęcia jakie wtryski. Jako, że pewnie po mieście (po Łodzi) będzie spalać benzyny 11-13 to możliwe, że przy takowej instalacji z długim stażem spali tyle samo LPG co benzyny bądź te 20% więcej ? Mógłby ktoś opisać jak to u niego wygląda mająego taki silnik z LPG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Mógłby ktoś opisać jak to u niego wygląda mająego taki silnik z LPG ? http://www.maxbimmer.pl/f66/o-lpg-w-e36-2-0-a-22612/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Sorry nie zauważyłem że oba posty napisał kolega Radsoon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandat Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Ja mam LPG w 3 autach i nie narzekam. Chodzi o to aby byle czego i byle gdzie nie instalować. Oszczędności są ogromne, a na 3 auta wychodzi to na prawdę duuuuużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi