Twardy161 Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Witam kolegów, mam roblem ze zbyt bogatą mieszanką co wykazał analizator spalin. Chciałbym dokonać kalibracji na lpg ale póki mieszanka na pb jest za bogata to jest to bez sensu. Wywala mi błąd disy....tyle, że w w b19 nie ma disy. Gdzieś trafiłem na info, że błąd disy może wywalić przy problemie z odmą, czy to prawda? Czy to mogłoby powodować zbyt bogata mieszankę? Zamieszczam odczyt z lamb (kata nie ma, druga sonda odlączona). Podobno odczyt świadczy o zbyt bogatej mieszance ale widziałem filmy z podobnym wartościami lambdy gdzie ponoć eszystko było ok, tak więc czy sonda tu potwierdza zbyt bogatą mieszankę? Aha, pompa powietrza wtórnego nie działa, ale ponoć to nie powinno mieć znaczenia. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. inpa lambda.avi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi