Maciej55 Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Witam ponownie -- chciałem zaktualizować moje poszukiwania błędu - otóż prześledziłem kable z pinu 80-81 i okazało się że one prowadzą do czujnika opisanego jako / czujnik temperatury / a nie czujnik temperatury chłodziwa -- i on po zmierzeniu multimertem na pinach 80-81 wskazuje parametry zgodne czyli 3.5 -3.7 V na zimnym a na ciepłym w okolicach 1.0 V -- więc pytanie z kont wskaźnik w aucie pobiera dane dlaczego to ma taki durzy wpływ na auto bo kiedy on nie wskazuje temperatury autem nie idzie jechać ( mułek strzela w tłumnik ogólna porażka ) a jak pisałem wyżej nawet po złym podłączeniu ale minimalnym wskazaniu temperatury auto zaczyna żyć nie super ale z punktu a do punktu b da się dojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej55 Opublikowano 2 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Witam ponownie ten temat uważam za zamknięty -- co się okazało - auto było nie dawno kupione więc brak wiedzy o jego historii -- otóż 1- kupiłem nowe czujniki takie jakie miał wkręcone niestety jeden z nich był nie zgodny bo był dwu pinowy a powinien być jedno pinowy mimo wtyczki dwu pinowej 2- ów wtyczka była przelutowana na nową tylko szkoda że odwrotnie --- Panowie lecz pojawił się następny problem auto na zimnym silniku jest super lecz po przejechaniu około 1-2 km nie ciągnie dusi się strzela w tłumnik i co ciekawsze znów po 1 km wraca do żywych co może to powodować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi