Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Zakup E 46

speedy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! :D

Noszę się z zamiarem zakupu E 46 z 2.0 TD. Mam prośbę do osób, które miały do czynienia z tym modelem, żeby napisały mi wszystkie swoje za i przeciw. Wchodzi tu w grę rocznik w przedziale 2000-2002. Czy warto i ewentualnie gdzie mogę znaleźć w miarę przyzwoity egzemplarz? Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Powiem ci ze ja szukalem swojego auta okolo 3miesiecy a kase ciagle mialem w kieszeni przez ten czas ale warto bylo czekac kupilem naprawde porzodne auto za niedurze pieniadze. Szukaj wszedzie zaczynajac od allegro, po jakies gazety itd. Odradzam kupowac auta od chandlarzy aut w polsce, maja straszne przebitki lepiej samemu szukac POZDR <bmw_2>

Czemu diesel? Bo mam zawsze dwie beczki ropy w garazu. :mrgreen: A poza tym moj ojciec uzytkowal taka, tyle ze 330. Pelna opcja z nawigacja, skora itd... No i wlasnie jedno z tych dobrodziejstw sie posypalo. A konkretnie automat z sekwencja. Remont kosztowny, no ale z obawy przed kolejnym takim zdarzeniem, zamienil ja na toyote land cruiser.

• 1 miesiąc temu...

poza tym taka 320 diesla jest dynamiczna i ekonomiczna a to w dzisiejszych czasach najwazniejsze:) 330 juz wiecej chleje ale to juz jest poezjia!:) Ogolnie tez poluje na e46 320D ale trzeba liczyc 7tysi euro a z 2000r pewneio z 9tysi i to jest minimum do tego oplaty ubezpieczenie spowadzenia i maluje sie spooora sumka:/.pozdor

Moja pompa padła przy 180 000 Km, koszt to ok 2500 zł z montarzem, drogie części zawieszenia wymienne całe wahacze aluminiowe ok 1500zł za kpl, no ale...za to komfort jazdy. Od 2001r były montowane silniki o podwyższonej mocy czyli 150KM do tego Chip i autko fajnie lata...pozdrawiam

Z czesciami nie jest tak zle zamienniki wachaczy przod kpl ok600zl i daja rade nie strasz kolegi :D jak potrafisz szukac i orientujesz sie w hurtowniach i sklepach to z czesciami nie jest tak zle tylko jak cos robic przy aucie jesli sam sie nie orientujesz to nie dawaj byle paprochom do roboty. Pilnuj oleju. WSZYSTKO.Autko bardzo wdzieczne :D . Pozdrawiam <bmw_1> bmw_beer :drunk:

Diesla bym nie kupił...ale jeśli chodzi o wygląd to jest naprawdę wdzięczne autko,ładne,póki co nie psuje się.Ma bardzo twarde zawieszenie,mało sztywne nadwozie i upierdliwą kontrolę trakcji.Sworznie przód wymieniają się tylko wraz z wahaczami-org serwis 800zl/szt.Jest dynamiczny,ładnie lepi się drogi i ma skuteczne hamulce.Komfortowy na pewno nie jest,ale ma coś w sobie ze sportowca.Warto kupić,ale tanio nie będzie.Pozdrawiam <bmw>