pawel123 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Cześć wszystkim ! Panowie mam mały problem z dobraniem odpowiednich opon do felg przez co wydaje mi się, że automatyczna skrzynia zaczęła nierówno pracować. Kupilem następujący zestaw używany który jeździł również w xdrive f25: Przód: Felga 8,5j, et18, 19” Opona 255/40/19 Tył: Felga 9,5j, et18, 19” Opona 255/40/19 Sprzedajacy twierdził, ze u niego wszystko chodzi gicio ale u mnie niestety nie. Kupilem bunie na oryginalnych kołach 18” 8j przód i tył na oponie 245/50 i skrzynia pracowała idealnie, natomiast po zmianie na wyżej wspomniane koła zaczęła nierówno pracować, lubi szarpnąć i przeciągnąć bieg. Wydaje mi się, że nie jest to dobrze dobrany zestaw do xdrive. Wyczytalem, że dobrym rozwiązaniem było stworzenie takiego zestawu na te felgi: Przód: Felga 8,5j, et18, 19” Opona 245/45/19 Tył: Felga 9,5j, et18, 19” Opona 275/40/19 w załączniku dołączam kalkulator średnicy koła na wyżej wspomnianym zestawie. Czy myślicie, że zmiana opon mogłaby pomoc w rozwiązaniu problemu? Jesli ktoś przerabiał temat to proszę o wsparcie by skrzynia i układ xdrive nie dostały po d***ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi