Piotrekrtx Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 (edytowane) Witam serdecznie ! BMW E61 525D M57D25 177KM Podczas zakładania kolektora ssącego z nowymi uszczelkami, nadarzyła mi się bardzo przykra sytuacja.. Gumowo/aluminiowa uszczelka wpadła do zaworu ssącego, lecz nie byłem pewien że tam trafiłą I odpaliłem silnik na dosłownie 30sek, i z korka wlewu oleju słuchać takjakby tą podkładkę jak gdzieś podskakuje Czy ktoś może ma pomysł jak wybrnąć z tej sytuacji? Chyba będę zmuszony zdjąć głowicę Pytanie najważniejszę, jak zablokować rozrząd, wał napędowy w tej jednostce, zeby bez najmniejszego problemu zdjąc głowicę? Jezeli taki temat już się pojawił przepraszam z góry Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2023 przez Piotrekrtx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Może kamerką zajrzyj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekrtx Opublikowano 23 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 4 minuty temu, mmaarrcciinn napisał(a): Może kamerką zajrzyj? Jutro zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi