krzych Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam wszystkich!mam pytanie czy istnieje możliwość wymiany liczników z zegarem analogowym na licznik z obrotomierzem?jeżeli tak to od jakiej bmw<moje autko to 316i.Czy po zmianie zegarów zmieni się przebieg?z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Hej, z tego co się orientuję (też nad tym myślę) - można założyc zegary z obrotomierzem. Potrzebna jest wiązka elektryczna z kostką , a przebieg oczywiście jest zapisywany w pamięci zegarów. Więc jeśli zmienisz licznik, zmieni się wyświetlany przebieg - co oczywiście nie ujmie ani nie doda kilometrów silnikowi :mrgreen: Co do "dawcy" to oczywiście musi byc ten sam typ silnika - czyli jeśli masz 1.6i M40 to taki sam powinien byc dawca - nie wiem jak jest z 1.8i M40 ale powinien podejśc... pytanie_bmw Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 z tym silnikiem to bym sie zastanowil Bazyl skad wziales takie info ze musi byc ten sam silnik moze ci sie pomylio z disel i benzyna ze wzgledu na skale obrotomierza w oplu nie bylo znaczenia jaki silnik byle skala byla odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 z tym silnikiem to bym sie zastanowil Bazyl skad wziales takie info ze musi byc ten sam silnik moze ci sie pomylio z disel i benzyna ze wzgledu na skale obrotomierza w oplu nie bylo znaczenia jaki silnik byle skala byla odpowiednia A nie ma różnic między M40 i innymi silnikami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Pytałem dziś w serwisie coprawda nie był to serwis bmw ale elektromechanik powiedział że zmieniał zegary w bmw i wszystko pasi tylko zegary musza byc od 4 cylindrówki bo inaczej obrotomierz przeklamuje.nie wiem o co chodzi z ta wiązka jak wkoncu jes pasuja czy nie może ktoś już zmieniał? z gory dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 jak juz strasznie chcesz to podjedz na uzywki zaloz i sprawdz jak bedzie dobrze to kup a jak nie to trudno a w beemkach jest jeszcze pewnie jakas pamiec jakas kosc i moze ją wystarczy przelozyc by sprawnie dzialalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 tyle ze w 1.6 jest licznik do 220, w 1.8is do 240 a w 2.0 i 2.5 do 260... nie wiem jak to jest ze skala, ale cos mi sie wydaje ze chyba powinien byc od tej samej wersji silnikowej... pzdr http://moto.allegro.pl/item217167953_licznik_bmw_e_36_e36_e_36_obrotomierz_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 czyli bmw robilo 1.6 z obrotomierzem i bez? a mi nie chodzi o kilometry tylko obroty bo diesel ma nizsze niz benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Sprawdziłem u kolesia - licznik musi być od tego samego silnika - czyli 1.6i M40. czyli bmw robilo 1.6 z obrotomierzem i bez? a mi nie chodzi o kilometry tylko obroty bo diesel ma nizsze niz benzyna Chodzi o wersję wyposażenia Boksa :wink: Obrotomierz jest OPCJĄ i ja też go nie mam. To tak samo jak elektryczne szyby <bmw_2> Ty masz na przedzie, a jest opcja również z tyłu <bmw_1> Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 tyle ze w 1.6 jest licznik do 220, w 1.8is do 240 a w 2.0 i 2.5 do 260... nie wiem jak to jest ze skala, ale cos mi sie wydaje ze chyba powinien byc od tej samej wersji silnikowej...pzdr http://moto.allegro.pl/item217167953_licznik_bmw_e_36_e36_e_36_obrotomierz_.html ISy w E36 mają licznik wyskalowany do 260 nie 240. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoh85 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Ja bym kupił zegary i przełożył sam obrotomierz (oczywiście od 4ro cylindrówki). Jak zmienisz wszystko to: 1. Przebieg nie będzie się zgadzał z tym w komputerze, co spowoduje zapalenie się kropeczki na zegarach po ikonce "km" 2. W teście zegarów ostatnie cyfry nr nadwozia będą inne niż twoje. Niby to szczegóły, ale jednak. A wymiana obrotomierza to nic trudnego - przynajmniej w e30. Nie wiem jak w e36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 ISy w E36 mają licznik wyskalowany do 260 nie 240. moj blad uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Ja bym kupił zegary i przełożył sam obrotomierz (oczywiście od 4ro cylindrówki). Jak zmienisz wszystko to: 1. Przebieg nie będzie się zgadzał z tym w komputerze, co spowoduje zapalenie się kropeczki na zegarach po ikonce "km" 2. W teście zegarów ostatnie cyfry nr nadwozia będą inne niż twoje. Niby to szczegóły, ale jednak. A wymiana obrotomierza to nic trudnego - przynajmniej w e30. Nie wiem jak w e36. Pomysł dobry - ale czy to da się ?? Czyli wyciągasz tarczę zegara i montujesz obrotomierza. A przewody ?? pasi tam wszystko ?? Warto sprawdzić - bo jak pisze SKOH85, wszystkie dane się zmieniają... Pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 witam.ponoc w liczniku można też przełożyc pamięc i wszystko zostaje po staremu,jutro bę de zmienał zegary to dam znac jak to ,jest po wymianie czy wszystko ok [ Dodano: 2 Sierpień 07, 12:57 ] Zmieniłem zegary,zalożyłem licznik z obrotomierzem ,ekonomizerem,informuję wszystkich ze zegary pasują nic nie trzeba przerabiać wszystkie kostki pasują tylko wpinasz i działa <bmw_1> zmienił się tylko przebieg,nic pozatym nie świeci się żadna kropka ani nic takiego.po prostu jeżeli ma ktoś liczniki z zegarem analogowym i wkurza was brak obrotomierza to tylko zmieniamy licznik.ja przy okazji założyłem alu ramki,bardzo fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi