l3uczek Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Witam ponieważ mam taki problem zrobiłem swapa z n52b25 218km na n52b30 258km Została: -Wiazka cała -Skrzynia,Wał,dyfer Silnik 3.0 kupiłem z osprzetem(wtryski,kolektor dolotowy itd) Sterownik od 3.0 włożony (z tego co elektryk mówił zdjął tylko immobiliser) silnik pracuje równo bez żadnych problemów. Na hamowni natomiast wyszło 225km zamiast tych 258 co powinno być. W pierwszej kolejności myślałem że problem leży w przepływomierzu lecz z tego co się okazało ten silnik posiadał tylko czujnik temperatury. I teraz kompletnie nie wiem gdzie może być problem. Czy ktoś miał styczność z taka sytuacją? Dodam jeszcze tylko że wydech jest całkowicie przelotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Kojarzę, że jeden z naszych kolegów napytał sobie problemów właśnie przez przelot i wydaje mi się, że to będzie powód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l3uczek Opublikowano 10 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Jakby w miejsce środkowego tłumnika wsadzić zwykły to myślisz że by mogło pomóc? Czy od razu jakieś zamienniki katów trzeba by było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Poszukaj na forum tematu spadek mocy, autor Woz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej3131 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Jak zrobiłeś przelotowy wydech to mógła spaść moc. Jeszcze jak zmieniłeś średnice wydechu tym bardziej. Silnik wolnossący niechętnie przyjmuje takie rozwiązania. Chodzi o ciśnienia jakie wytwarzają się w wydechu a co za tym idzie prędkość przepływu spalin i tego jak szybko opróżniana jest komora spalania w silniku. Nie wiem ile w tym prawdy ale kilkukrotnie zdażyło mi się słyszeć stwierdzenie, że wydechy z BMW są bardzo dobrze policzone fabrycznie i zabawa nimi często kończy się utratą mocy- nie mówie tu tylko o zmianie końcowego ale robienie kompletnego wydechu "na pałe" bez liczenia. Ale ogólnie przelot/wolnossak chyba nie działa najlepiej. tu masz fajny post który wrzucał kiedyś Lijo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Ja bym zaczął od zbadania kompresji na cylindrach, nie wiadomo czy piec zdrowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Ja bym zaczął od zbadania kompresji na cylindrach, nie wiadomo czy piec zdrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l3uczek Opublikowano 2 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 (edytowane) Włożyłem stary wydech kompletny i nic to nie dało wiec musze zobaczyc jak Ponury pisze ewentualnie później dalej coś innego Edytowane 2 Lipca 2022 przez l3uczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi