Flyse Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) Witam, otóż przychodzę z problemem. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że temperatura silnika na postoju potrafi wejść nawet na 107/108 stopnii. Bardzo się zmartwiłem z tego powodu, ponieważ w korku temperatura zaczęła wychodzić pomału lekko za pion więc włączyłem gorący nawiew by zbić temperaturę i dojechałem szybko do domu. Podczas jazdy temperatura trzyma pion i nie jest większa niż 89/92 stopnie, natomiast gdy trochę bardziej depne to wchodzi na większe temperatury. Wymieniałem olej i z czystej ciekawości zagrzałem auto by sprawdzić czy wentylator się załączy i ku mojemu zdziwieniu 98+ stopnii i nawet nie drgnął. Jak podłączyłem auto do Delphi'ego i wymusiłem włączenie się wentylatora to bez żadnego "ą, ę" włączył się, przy klimie też coś tam działa, błędów dot. problemów z wiatrakiem nie ma, bezpiecznik wymieniałem również. Termostat oraz płyn chłodniczy wymieniłem dwa dni temu po całodniowej walce ale niestety na marnę, 94*C na komputerze a wiatrak jak się nie włączał tak dalej się nie włącza. Wymieniony został jeszcze dzisiaj czujnik temperatury w głowicy, nadal to samo. Po odpięciu wtyczki wentylator normalnie zaczyna działać, mógłbym tak jeździć co prawda ale nie dogrzewałby się i kuła by w oczy wskazówka na max'a od temperatury. Dodam też, że sprawdziłem i wentylator przy włączeniu klimy też nie rusza.. Już nie mam pomysłów... Pacjent 320D 136KM TOURING M47D20 Z góry dziękuje za każdą odpowiedź:) Edytowane 1 Października 2021 przez Flyse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 może rezystor? działa tylko 2bieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyse Opublikowano 4 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 18 godzin temu, galone napisał: może rezystor? działa tylko 2bieg? Jak auto łapie temperaturę nie chodzi w ogóle, przy klimie również nie chodzi. Włącza się jedynie przy inpie / dephim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi