Gość Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam. Mam problem kupiłem bmw e36 ma spoiler i zrobił się jasny..jak by wyblakł od słońca..wystarczy go tylko wypolerować czy konieczne jest lakierowanie ? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Polerka pastą lekkościerną i powinien byc funkiel nówka. No chyba, że nie jest orginał i jest polakierowany w innym (niedobranym) kolorze :wink: Pozdr. <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Tak jak bazylfox mówi: POWINNO BYĆ dobrze, jak nie to może być wiele przyczyn,np.lakiernik przelał tzw.zmiękczacz do lakieru lub utwardzacz i lakier jest matowy. Spróbuj spolerować i zobaczymy. bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 oo to super dzięki za pomoc spróbuje tą pastą a jak nie zadziała to będe inaczej kombinował elo bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 pasta powinna załatwic sprawe powodzenia <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 dzięki wielkie pasta dała rade ;] jeszcze tylko problem z przymocowaniem go do maski rozwiaze i wrzuce fotke pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 I bardzo dobrze <bmw_1> Jakiej pasty polerskiej użyłeś ?? Montuj montuj spojlerka bo 12.08 coraz bliżej :mrgreen: bmw_beer Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 użyłem "SONAX " LACK REINIGER - politura do lakierów pomogła zajebiście teraz tylko muszę pokombinować jak go zamontować pozdro do 12.08 napewno zrobie <bmw_1> bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Ja kupielm juz auto ze spojlerem i zauwazylem ze przymocowali mi na jakis klej wbrew pozorom zajefajnie sie trzyma pOZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 hmm wiesz ja też kupiłem jakiś klej niby zajebisty i wogole "spawanie na zimno" ale pierwszy raz to nie będę kleił spoilera nim bo się boje że na autostradzie albo gdzieś przy dużej prędkości i drganiach poleci jak bumerang komuś w szybę mam pomysł jak go zamontować wkręcę śruby w tuleje plastikowe i zaleje je klejem i zobaczymy jak będzie trzymać a właśnie maximus, bo Ty masz takie fajne światełka tylnie i też myślę nad ich kupnem..bez problemów można je kupić czy są jakieś akcje z homologacją do nich ?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Wiesz ja juz kupilem autko z takimi swiatlami i tak trafilem ze na wszystko co mam w aucie mam atesty nawet na przednie brewki na swiatlach ale z tego co wiem to do tylnich lamp niepotrzeba atestow zwlaszcza tych bo one sa od pakietu m3 bez problemu dostaniesz je na allegro np. http://moto.allegro.pl/item217601881_lampy_nowe_bmw_e36_sedan_clear_red_white_od_depo_.html http://moto.allegro.pl/item217098242_lampa_tyl_bmw_e36_sdn_lampy_bialo_czerw_nowe_.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 do lamp tylnich potrzebne sa rowniez atesty... na kazdej lampie musi byc nabity. i szczerze mowiac nie warto kupowac tanich chinskich podrobek - przekonalem sie gdy sciagalem od siebie paskudne lexusy i wkladalem oryginalne BMW M3 - nie dosc, ze lexusy byly wlozone na scisk to jeszcze szczeliny wyraznie sie zmniejszyly. (jednak roznica w cenie byla spora - bo chinskie podrobki kosztowaly ok. 200-250 pln nowe, a oryginalne uzywki ponad 400 zlociszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 mirek, z tego co widzę to na przodzie masz podróby z allegro niby z atestem a naprawdę jest to tylko norma dopuszczająca je do obrotu na rynku europejskim <bmw_1> a nie atest który pozwala legalnie na nich jeździć w naszym kraju :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 ajjj... na tylne przyszedl czas na zmiane to moze i na przednie przyjdzie takie byly jak auto nabylem, a ze ladnie swieca i wygladaja, to jeszcze nie wylecialy ... ale to ciekawe co piszesz - w sumie na diagnostyce uwagi mi nikt nie zwrocil, policja tez sie nie czepiala (w przeciwienstwie do lexusow). ale sluszna uwaga uklon_bmw bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 trochę OT zorbie ale napisze dla innych zainteresowanych jeżeli chodzi o bardzo modne lampy na allegro to sprzedawcy nie oszukują bo one posiadają "homologacje" tzn normę dopuszczenia tylko przeważnie nie w tym kraju co są sprzedawane Na allegro większość "tuningowych" reflektorów ma normę E11 czyli jest to norma Wielkiej Brytanii a wiadomo ruch tam jest druga strona jezdni wiec już coś jest nie tak. Do takich lamp diagnosta który ma jakie kol wiek pojecie o normach odrazu sie doczepi. Wiec dlatego lepiej poszukać reflektorów dopuszczonych w kraju który ma ruch drogowy tak jak w kraju. A teraz trochę wiedzy. Kombinacje cyfr i liter na szybach reflektorów dokumentują jakość produktu: numer badania typu zgodnie z normą ECE, wyróżnik określający natężenie światła drogowego, rodzaj i miejsce dopuszczenia (E= norma ECE, 1 - Niemcy), A = światło pozycyjne, 02- spełnia przepisy wersji 02, wykonanie reflektora (HC/R = halogenowe światło drogowe i mijania, nie włączane wspólnie, 02- spełnia przepisy 02). To samo obowiązuje dla kloszy lamp tylnych. Również i tutaj kombinacje cyfr i liter świadczą, że jest to produkt oryginalny: 1 - wykonanie światła (R - tylne światło pozycyjne, S1 - światło hamowania, IA - światło odblaskowe, F - tylne światło przeciwmgłowe, wykonanie światła (spełnia wymaganie wersji 02), rodzaj i miejsce dopuszczenia (E - norma ECE, 1 - Niemcy), położenia zabudowy: lampa prawa tylna, numer badania zgodnie z normą ECE. Kraje dopuszczające reflektory i światła tylne zgodnie z normą ECE: E1 - Niemcy E2 - Francja E3 - Włochy E4 - Holandia E5 - Szwecja E6 - Belgia E7 - Węgry E8 - Czechy E9 - Hiszpania E10 - dawna Jugosławia E11 - Wielka Brytania E12 - Austria E13 - Luksemburg E14 - Szwajcaria ..... E20 - Polska Wykonanie reflektorów: A - światło pozycyjne B - światło przeciwmgłowe C - światło mijania R - światło drogowe CR - światło drogowe i mijania C/R - światło mijania albo drogowe HC - halogenowe światło HR - halogenowe światło drogowe HCR - halogenowe światło drogowe i mijania HC/R - halogenowe światło drogowe albo mijania DC - xenonowe światło mijania DC/R - bi-xenon "Strzałka w lewo" - ruch lewostronny "Strzałka w lewo i w prawo" - ruch lewostronny lub prawostronny "Bez strzałki" - ruch prawostronny Wykonanie świateł tylnych: A - światło postojowe AR - światło cofania F - tylne światło przeciwmgłowe IA - światło odblaskowe R - światło tylne pozycyjne S1 - światło hamowania 1, 1a, 1b - kierunkowskaz przedni (różne rozwiązania techniczne) 2a - kierunkowskaz tylny 5 - dodatkowy kierunkowskaz boczny (dla pojazdów o długości do 6m) 6 - dodatkowy kierunkowskaz boczny (dla pojazdów o długości większej niż 6m) SM1 - boczne światło obrysowe (dla wszystkich pojazdów) SM2 - boczne światło obrysowe (dla pojazdów o długości większej niż 6m) Pozdro 4@ll <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 oo super dziękiDzussmen bmw_beer będe wiedział na co mam patrzeć ;] pozdrawiam happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 użyłem "SONAX " LACK REINIGER - politura do lakierów Wiem, ze to stary temat, ale jestem tu nowy. Chyba najtanszy sposow na takie zmatowienie i inne podobne to pasta :TEMPO". Kosz ok 8 zl, a wystarcza na 2-3 samochody i efekt super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi