badner Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 kupiłem interfejs z Viakomu 2 linie k , ściągnąłem program carsoft 6.1.4 ,mam komunikację z np. z silnikiem , błędy mogę kasować , ale nie mogę uruchomić bloków wartości mierzonych. Napiszę co robię i co pokazuje: Mam e 36 silnik 2,5l M50 Vanos -Perform Diagnosis-wiadomo -DME/ME-komunikuje się z silnikiem ,pokazuje błędy -Specjal Funktions-wiadomo -Live Data-silnik uruchomiony -Live Data DME lub dwa pozostałe -Start display- i to koniec wychodzi ramka- ERROR! Module does not respond! I nie wiem czemu nie pokazuje wartości mierzonych, chyba,że mam jakiś program demo albo już nie mam pojęcia. Sprawdzałem ten program u kolegi w 1,8l i też to samo? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 ja mam Bmw Carsoft 6.5 Sp1 Cracks.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badner Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Czy jest Piotr taka możliwość żebyś mi go podesłał? krzysiekand@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 ok, ale to 25 M wiec przez poczte nie przepchnę przy cudownej neostradzie :evil: zrzucę ci na ftp-a jak bedzie do pobrania to dam znać :wink: jest tu: http://www.maxbimmer.pl/maxbimmer/soft/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badner Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Dzięki Piotr ,ale niestety mój interfejs chodzi tylko z programem 6.1.4. Tak mi powiedział sprzedawca interfejsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 nie kumam to jak bys komórkę bez softu kupił, to na cholerę ci interfejs jak nie możesz używać :evil: niech sprzedawca załatwi, jak dla mnie to powinien być w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badner Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Interfejs zakupiłem w firmie Viaken, a jak wiemy oprogramowania nie mają licencji , chyba ,że za nią zapłacisz sporo kasy. A jak mi odpisał Viaken na moje zapytanie jaki program do tego interfejsu i czemu nie mogę odczytywać bloków danych to swierdził ,że:"tylko 6.1.4, bloki mierzone sa tylko w steronikach cyfrowych, to pelna wersja". Ale nie wiem o co chodzi ,więc wysłałem zapytanie i czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk325e36 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Hmm ale ogolnie to carsoft 6.1.4 daje sobie rade z kasowaniem bledow szczegolnie poduszki ,bo zastanawiam sie nad zakupem interfejsu do niego i dumam na kkl uniwersalnym jak by mogl to przeslij mi tego 6.1.4 erykvip@op.pl a i ponoc zamiana przewodow pomaga tylko nie pamietam teraz ktore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo0104 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 hm panowie a jakiś schemat interfejsu i soft do niego mozna w necie znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk325e36 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 A bawi sie moze ktos z Was tym uniwersalnym interfejsem z viakena. On wlasnie chodzi na carsofcie 6.1.4 http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=4&prodid=75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo0104 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 wlasnie zaopatrzylem sie w interfejs do BMW. obsluguje tak jak na viaken napisane jest , auta do 2004 roku marki BMW. Na allegro.pl kupilem go za 40 zl. Co do uniwersalnych to ten facet od ktorego to bralem mowil ze czasem nie czytaja niektorych autach nie komunikuja sie poprostu, ten co kupilem(tylko do BMW) nie ma takich problemow z autami BMW. mysle ze to jest z kwestii ekonimiki i sprawnosci najlepsze wyjscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 elmo0104 w takim razie czekam na efekty, moze jakies screeney Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irecq Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 panowie podrzućcie jakiś program do zdiagnozowania e36 320i.. z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Kupilem to http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=4&prodid=75 i mam carsoft 6.1.4, ale cos nie gra, bo laczy sie z autem, ale gdy probuje przetostowac jakis modul, np. ABS to wyswietla, ze brak lacznosci z modulem i tak na kazdym module. Co moze byc zle? I drugie pytanie: czy zna ktos znaczenie wszystkich symboli (DDE, EWS itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi