gracjan177 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Witam wszystkich , panowie i panie mam taki problem , wczoraj stalem sie posiadaczem Bmw e63 630i z 2006r i problem polega na tym że jak kupowalem auto wszystko bylo ok ale raz jak zgasilem silnik to pojawila mi sie kontrolka oleju miedzy zegarami , odpalilem znow auto zgasilem i juz sie nie zapalila , sprawdzilem na komputerze poziom oleju byl max , potem po odstaniu okolo 2 godzin znow pojezdzilem po miescie i z ciekawosci sprawdzilem poziom oleju na kompie i byl minimum dolej 1 litr oleju , wiec kupilem ale dolalem pol litra , po ponownym sprawdzeniu pokazywalo max , za jakies 30 minut pojechalem w trase 200km i podczas jazdy sprawdzilem to znow pokazalo 2 kreski , a po okolo 100km znow pokazalo dolej litr oleju , niechce mi sie wierzyc ze tak łyka olej bo silnik pracuje idealnie , nigdzie nie jest ulany ani nic z takich rzeczy , kopcic tez nie kopci nic , jedynie para , nie czuc oleju nigdzie przy wydechach ani w tej parze z rur , wiec nie wiem o co chodzi , macie jakies sugestie ? Z gory dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlpinaWhite Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 A sprawdzałeś wycieki nieszczelnosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracjan177 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Nie ma wlasnie rzadnych wyciekow itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi