Spiderjo Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Cześć. Mechanik przy wymianie oleju zalał go więcej. Od tego czasu pojawił się wyciek? Mokre ślady oleju. Przy rurce odmy gdzie wchodzi do pokrywy zaworów. Nadmiar oleju spuściłem. Wytarłem wyciek. Jednak nadal pojawia się po pewnym czasie plama w tym miejscu. Pytanie czy uszkodziła się sama odma(zapchała się) i ja wystarczy wymienić i wyciek ustąpi czy to raczej ten przewód pościł. Chciałbym w najbliższym czasie wymienić odmę i zastanawiam się czy wymiana samego separatora + przeczyszczenie rurek wystarczy czy muszę cały komplet wymieniać. Może ktos miał taki przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Nie miałem takiego przypadku, ale jak nie chcesz robić dwa razy, to wymień cały komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Zbieg okoliczności i tak jak kol. wyżej wymieniaj od razu komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi