taaa85 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Witam ja mam takie objawy że na zimnym jak odpalę auto trzyma obroty 1000 i zalatuje benzyną z wydechu (poczułem bo akurat wyjmowałem graty z bagażnika) ale po dłuższej chwili obroty wracają do normy, czasami już na rozgrzanym silniku gdy zgaszę i odpalam ponownie obroty raz chwile są ponad 1000 i wtedy już normalnie pracuje a czasami spadną jak by auto miało zgasnąc i też już jest ok tylko przy adaleniu.... coś pada tylko co??? z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mshboss Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 wszystko jest w porządku. sterownik silnika utrzymuje przez chwilę 1000 rpm w celu rozgrzania katalizatora aby wlasnie nie bylo czuc paliwem. możesz udac sie do kogoś kto modyfikuje sterowniki zeby wyłączył Ci rozgrzewanie kata i silnik od razu bedzie miał 700 rpm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taaa85 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 aha dzięki za informację, wydawało mi się że kiedyś po odpaleniu od razu miał normalne obroty heh, a to ma jakieś znaczenie jak bym wyłączył to "rozgrzewanie kata" ma to jakiś wpływ czy lepiej zostawić jak jest hmm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi